Rekordszámú migránst fogtak el pénteken a magyar határon

– Megdöntötte az idei csúcsot az egy nap alatt elfogott migránsok száma – nyilatkozta Bakondi György belbiztonsági főtanácsadó.

Forrás: MTI2021. 09. 25. 21:44
-
Újabban létrákkal és alagutakkal próbálnak átszökni, az őrök miatt többnyire hiába Fotó: Rosta Tibor Forrás: MTI/Rosta Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénteken 750 embert fogtak el a magyar határ illegális átlépése miatt. Ez idén csúcsnak számít

– emelte ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában. 

Bakondi György elmondta: 

az idén elfogott illegális migránsok száma már elérte a nyolcvanezret, továbbá csaknem 780 embercsempészt fogtak el. 

Mindkét szám jóval alacsonyabb volt tavaly ilyenkor. 2015-ben addig és azóta sem tapasztalt illegális migrációs nyomás volt – emlékeztetett, hozzátéve: akkor nem volt ritka, hogy három-négyezer embert fogtak el naponta. 

Ennek elkerülésére törekednek most az európai nemzetállamok kormányai, de ezzel továbbra sem cseng össze az Európai Unió parlamentjének, bürokráciájának véleménye – jegyezte meg a főtanácsadó. Példaként említette az olyan uniós nyilatkozatokat, amelyek szerint az Afganisztánból érkezőket be kell fogadni, legalizálni kell érkezésüket, s hogy Európának nagy szüksége van munkaerőként a bevándorlókra. Akik most Afganisztánban mérlegelik a lehetőségeiket, azok számára egy ilyen közlés „meghívólevélnek” minősül – vélekedett Bakondi György, megjegyezve, hogy 

egyre többen vannak, akik elfogásukkor afgánnak vallják magukat. 

A belbiztonsági főtanácsadó kiemelte: a magyar kormány továbbra is azt vallja, a helyzet megoldását ott kell segíteni, ahol a probléma van, és nem a „problémás embertömegeket” kell behozni Európába.
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.