Semjén Zsolt: A vadászat még soha nem állt ilyen kihívások előtt

A következő hetekben Hatvanban, Vásárosnaményban és Keszthelyen is vadászati gyűjteményeket mutatnak be.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 09. 26. 16:32
FEKETE Istvn; SEMJN Zsolt
Budapest, 2021. szeptember 20. Semjn Zsolt nemzetpolitikrt, egyhzgyekrt s nemzetisgekrt felels miniszterelnk-helyettes beszl a Fekete Istvn lett feldolgoz, A bereki ember cm dokumentumfilm dszbemutatjn az Urnia Nemzeti Filmsznhzban 2021. szeptember 20-n. MTI/Koszticsk Szilrd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sem az agrárium, sem az erdőgazdálkodás, sem valódi természetvédelem nem létezik fenntartható vadászat nélkül, amelyre egyúttal a mennyiségi és minőségi vadgazdálkodáshoz is szükség van – jelentette ki Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Nemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács 67. közgyűlésének megnyitóján a Hungexpón. – A vadászat az ember antropológiájának meghatározó része, az ősidőktől származó vadászszenvedélye – mondta a miniszterelnök-helyettes.

A politikus hangsúlyozta: nem nekünk kell magyarázkodnunk a tekintetben, hogy miért vadászunk, az szorul magyarázatra, hogy miért tagadja meg valaki az őseinek örökségét, és miért tekint előítéletesen a vadászokra és a vadászatra.

Semjén Zsolt a vadászat szerepét hangsúlyozta az agráriumban és a vadgazdálkodásban
Fotó: Kurucz Árpád


Semjén Zsolt közölte: a következő hetekben az ország három részében nagy múzeumi kiállítások lesznek. Keszthelyen a látogatók Windischgrätz herceg és Hidvégi Béla vadászgyűjteményét tekinthetik meg. Vásárosnaményban magángyűjteményeket, Hatvanban pedig az Országos Vadászati Múzeumban a Kárpát-medence vadászati értékeivel találkozhatnak a látogatók. Az országban működő ezerötszáz vadásztársaság helyi rendezvényekkel viszi el az emberekhez a vadászat értékeit.

A rendezvényen Semjén Zsolt átvehette a Nemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács érdemérmének arany fokozatát, amelyet a vad védelméért végzett kimagasló munkáért adományoz a szervezet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.