Szánthó Miklós: Nem vitára, hanem harcra van szükség

Az Alapjogokért Központ igazgatója hangsúlyozta: a család intézményét, a család természetes közegét meg kell védeni.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 09. 24. 20:12
FLDI-KOVCS Andrea; SZNTH Mikls
Budapest, 2021. szeptember 24. Földi-Kovács Andrea, Táncsics Mihály-díjas televíziós újságíró, moderátor, Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója, Szilvay Gergely író, a Rubicon Intézet kutatója és Éric Zemmour francia filozófus-esszéista (b-j) A nyilvánosság és a család címû panelbeszélgetésen, a IV. Budapesti Demográfiai Csúcson a Várkert Bazárban 2021. szeptember 24-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem a család fogalmának felülvizsgálatára és nem vitára, hanem harcra van szükség

– jelentette ki az Alapjogokért Központ igazgatója a IV. Budapesti Demográfiai Csúcson pénteken. Szánthó Miklós a rendezvény A nyilvánosság és a család című kerekasztal-beszélgetésén úgy fogalmazott: a család intézményét, a család természetes közegét meg kell védeni. 

Szavai szerint 

a nyilvánosság totálisan kettévált, több releváns társadalmi ügyben – multikulturalizmus, migráció, abortusz, drogliberalizáció, az elnyomottnak tételezett kisebbségek ügye, gender vagy a család témaköre – két teljesen egymással szemben álló vélemény figyelhető meg. 

Az egyik szembenéz a valósággal, a valós problémákkal, a másik saját ideológiájának foglya lett, a teremtés rendjével szembemenő álvilágot kreál, és ezt az ideológiát akarja ráerőltetni valamennyi társadalomra – fejtegette, hozzátéve: egy civilizációnak önerőből fenn kell tudni tartania saját népességét és meg kell védenie a társadalmi rend alapjául szolgáló család intézményét.

Az Alapjogokért Központ elnöke után Éric Zemmour francia esszéista, politikai újságíró a franciaországi helyzetről beszélt, ahol a demográfiai csökkenés mellett a migráció is jelen van, továbbá ideológiai harc is folyik. Véleménye szerint jogukban áll kritizálni az LMBTQ-ideológiát, ahogy a feminizmust is kritizálhatják, azonban ez nem azt jelenti, hogy automatikusan ellenségei lennének a homoszexuálisoknak.

Hangsúlyozta, 

Orbán Viktor magyar miniszterelnök az az európai vezető, aki legjobban felmérte, hogy miről van szó, és mennyire fontos harcolni. A népeinknek ez a túlélési záloga

 – fogalmazott. 

Szilvay Gergely író, a Rubicon Intézet kutatója már azt problémaként értelmezte, hogy a mai posztmodern világban vita van arról, mi az a család, hiszen ennek egy magától értetődő társadalmi intézménynek kellene lennie – hangsúlyozta.

Meglátása szerint 

Magyarországon még meg lehet védeni a család hagyományos elképzelését, Nyugaton azonban inkább már arra kell törekedni, hogy visszaálljon a régi felfogás, hiszen ott ma a család fogalmát az LMBTQ-mozgalom tematizálja.

A kerekasztal-beszélgetés résztvevői egyetértettek abban, hogy a nyilvánosságban az újfajta családfogalmakkal szemben ellenpropagandára van szükség, amely a hagyományos családfelfogást hirdeti.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.