Ügydöntő lehet a helyszíni bejárás VV Fanni meggyilkolása ügyében

Ismét helyszíni bejárással folytatódik a VV Fanni meggyilkolása miatt indult per. A vádlottnak, B. Lászlónak kedden a siófoki lakásán, majd a vád szerinti tetthelyen, a Duna mentén kell válaszolnia a bíróság, a vádhatóság, az ügyvédek és a sértetti képviselő kérdéseire.

2021. 09. 20. 18:54
null
20210909 Budapest A bíróság helyszíni tárgyalást tartott a XIII. kerületben lévő házban, a vádlottnak részletesen el kellett mondania és mutogatnia, hogy pontosan mi történt VV Fanni eltűnésének estéjén. Fotó: Máté Krisztián (MK) Ripost A VÁDLOTT ARCÁT KI KELL TAKARNI! Fotó: Máté Krisztián
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ügydöntő nap lehet a keddi, amikor ismét helyszíni tárgyalást tart a Fővárosi Törvényszék VV Fanni meggyilkolása ügyében. Ezúttal Siófokra és a Dunához megy a bíróság ügyészestől, vádlottastól, védőstől, és elkíséri őket – a sajtó munkatársai mellett – a sértettet képviselő ügyvéd is.

Siófokon a vádlott, B. László lakásán és környékén tartják a helyszíni tárgyalás első részét. 

A vád szerint B. László 2017. november 20-án a lány által bérelt lakásnak helyet adó épülettömb teremgarázsában saját autójának

csomagtartójába tette a szerinte alélt Fanni testét, aztán a nyomozók szerint Siófokra, a lakásához hajtott.

Fotó: Fővárosi Törvényszék

Ahogy odaért, kinyitotta a csomagtartót, de észrevette, hogy ott van egy térfigyelő kamera, ezért visszacsukta, majd átállt máshová a bérelt kocsival. Az eltűnés másnapján síoverallt húzott fel, aztán az autójával elhajtott a szalkszentmártoni bányatóhoz, ahol órákat töltött. Ezután ment csak haza, majd kimosta az aznap viselt ruháit. Az overallon és a mosógépben azonban ott maradt Fanni haja.

VV Fanni eltűnése után egy héttel tartóztatták le B. Lászlót, aki múlt héten is 

kitartott a vallomása mellett, amely szerint munkaügyben ment fel Fanni lakásába, de a lány akkor már a sok alkohol és drog miatt alélt állapotban volt.

Az albérletben állítólag Fanni barátnője, Erika is ott volt, aki utasította B. Lászlót: tegye az autójába, vigye el egy bizonyos helyre, majd ott adja át férfiaknak a lányt. B. a bíróságon is állítja: ezt meg is tette, azóta semmit nem tud Fanniról.

Ehhez képest a vádhatóság szerint B. megölte Fannit, a holttestet – amely a mai napig nincs meg – pedig a Dunába dobta Szalkszentmártonnál. A magyar, illetve az amerikai szakértők két különböző lehetséges helyet adtak meg, ahol a lány holttestét eltüntette a vádlott.

– A magyar hatóság az autó GPS-jelei és a telefonszolgáltató jelei alapján mérte be B. László útját, az FBI viszont a mobilja wifirendszerének adatait nézte, és így pár kilométeres eltérés van a helyszínek között. Míg B. László azt mondta, hogy Dunavecse után, addig az FBI adatai szerint Szalkszentmártonnál fordult vissza, ahol bányatavak is vannak – mondta a Borsnak a gyanúsított ügyből kizárt korábbi védője, Brodmann Péter.

Az FBI szakemberei a bányatavakat jelölték meg mint a holttest elrejtésének helyszínét.

– Rendszeresen járt Dunavecse felé, mert egykor minőség-ellenőrzéssel foglalkozott, egész pontosan hajók szállítmányainak ellenőrzésével, és az volt az érzése, hogy átverték ebben a bizniszben, és ezért két-három hetente lejárt megnézni, történik-e rakodás az ottani kikötőben vagy sem – magyarázta a lapnak Brodmann a Duna menti helyszínről.

A múlt heti helyszíni tárgyaláson elmentek a Rákos-patakhoz is, ahol állítólag B. átadta Fannit az ismeretlen személyeknek. 

– Ismét bebizonyosodott, hogy amit a vádlott állít, teljes képtelenség. Egyszerűen minden elemében életszerűtlen a védekezése. A nyomozás fehéren-feketén bebizonyította, hogy gyakorlatilag semmi sem úgy történt, ahogy állítja – mondta erről a Borsnak Fanni családjának jogi képviselője, Lichy József. 

A helyszíni bejárás után Krispán István kirminálpszichológust hallgatta meg a bíróság, aki B. Lászlónak és Fanni barátnőjének, Erikának a poligráfos vizsgálatát végezte el. 

A készülék B. esetében többször is jelzett, a legjobban akkor, amikor arról kérdezték, hol lehet Fanni holtteste. A válaszok közül a Duna jött ki mint lehetséges helyszín.

Erikánál pedig akkor jelzett, amikor arra kellett válaszolnia, tudott-e arról, hogy B. megölte Fannit – mondta a szakértő.

A poligráfos vizsgálat eredményét egyébként nem használhatják fel bizonyítékként a bíróságon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.