Vadai Karácsonynak: Nekünk nem kenyerünk a házmestertempó!

Vadai Ágnes nyílt levélben figyelmeztette Karácsony Gergelyt, hogy szövetségben nem illik egymást feljelentgetni.

2021. 09. 26. 14:26
VADAI Ágnes
Budapest, 2019. július 12. Vadai Ágnes, DK-s képviselõ napirend elõtt felszólal az Országgyûlés plenáris ülésén 2019. július 12-én. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Én vezettem azt az integritási bizottságot a DK-ban, amely a jelöltjeink átfogó biztonsági ellenőrzését végezte. Aki ismer, tudja, hogy ilyen ügyekben rendkívül szigorú vagyok. Napok óta gyalázzák a nagy nyilvánosság előtt az egyik jelöltünket, Ráczné Földi Juditot. Természetesen fel is jelentették az OEVB-nél” – írta Karácsony Gergelynek címzett levelében Vadai Ágnes. A DK politikusa levelében leszögezte: Ráczné Földi Judit minden szükséges dokumentumot be fog nyújtani az Országos Előválasztási Bizottságnak, ami igazolni fogja a vádak hamisságát.

Gergő, nekem nagyon fura, hogy meg sem várod a vizsgálat eredményét, hanem már a jelölt kizárását követeled. Hát ez nehezen fér össze azzal a demokráciafelfogással, amit az ellenzék eddig képviselt. Én csak egy dolgot kérek Tőled. Ha bebizonyosodik, hogy hazug módon vádolták Juditot, akkor ugye ugyanakkora nyilvánosság mellett fogsz bocsánatot kérni, mint amekkora előtt vádoltad őt és hirdettél vizsgálat nélkül is ítéletet.

– mutatott rá a DK-s politikus Karácsony Gergely antidemokratikus viselkedésére.

Még egy dolog. Tudod, Gergő, nekünk nem kenyerünk a házmestertempó. Talán látod, hogy a DK általában nem az előválasztási bizottsághoz rohangál feljelentésekkel, hanem ha valami problémája van, akkor azt a másik párttal, jelölttel próbálja megbeszélni. Sok ilyen eset volt, szinte mindig sikerrel. De ugye a szálka és a gerenda logikáján hadd kérdezzek tőled én is.

 – figyelmeztette Vadai a Párbeszéd–MSZP–LMP miniszterelnök-jelöltjét, majd emlékeztetett arra, Karácsony pártjának pécsi jelöltje, Mellár Tamás a minap azt nyilatkozta a pécsi Pride-ról, hogy „én nem érzem, hogy Pécsett olyan mértékű lenne a homoszexuálisok üldözése, hogy indokolt lenne egy komolyabb kiállás a részükről”, hozzátéve, hogy nem tetszik neki az ilyen polgárpukkasztó rendezvény és megbotránkoztató magatartás, amit az ilyen rendezvényeken lát.

„Ezzel te egyetértesz? Szerinted ez belefér az ellenzéki értéknyilatkozat szellemiségébe?” – szögezte a kérdést Karácsonynak Vadai, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy a Párbeszéd dunakeszi jelöltje, Dorosz Dávid korábban főpolgármester-helyettesként a költségtérítésére kapott pénz egy részét az Átlátszó.hu internetes portálon látható adatkikérés szerint Orbit rágóra, pizzára, müzliszeletre, tortára és egyéb finomságokra költötte.

„Szerinted erre való a közpénzből való költségtérítés? Szerinted Dorosz Dávid milliós fizetése mellett ezek szükséges költések voltak? Várom szíves válaszodat!” – zárta a nyílt levelét Vadai Ágnes.


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.