Választási csalás gyanúja merülhet fel Miskolc előválasztásánál

A Magyar Narancs szerint az előválasztási sátornál egy negyven-ötven fős társaság jelent meg, akik Dobrevet éltették.

Magyar Nemzet
2021. 09. 22. 21:05
null
20210617 budapest XVI kerulet dobrev klara DK lakossagi forumot tart havran zoltan magyar nmezet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Választásicsalás-gyanús esetről írt a Magyar Narancs. A baloldali lap értesülései szerint több járművel egy negyven-ötven fős csoport jelent meg hétfő délután kettő óra körül egy baloldali előválasztási sátornál Miskolc belvárosában. A lap úgy tudja, a nagyobb csoport sorban állás közben 

főképp Dobrev Klára nevét emlegette favoritként, sőt jelezték, ezért kétezer forint ellentételezést ígértek nekik.

 A baloldali portál információi szerint a helyzet feszültté vált, ugyanis a szervezők már a szavazósátor átmeneti lezárására, illetve a rendőrség értesítésére készültek.

A lap szerint végül egyikre sem került sor, mivel a csoportosan érkező társaság elhagyta a helyszínt szavazás nélkül. Helyi forrásaikra hivatkozva azt írták: vélhetően azért álltak el szándékuktól, mert 

nem látták garantálva, hogy helyben megkapják a voksolásért beígért összeget.

Miskolc egyes számú körzetében a DK, az LMP és a Momentum által is támogatott jobbikos Szilágyi Szabolcs indul a baloldali megméretésen, akinek ellenfele az MSZP–Párbeszéd jelöltje, Simon Gábor lesz. A második számú körzetben a DK-s, de a Jobbik által is támogatott Hegedűs Andrea az egyik induló, ellenfele a szocialista Varga László, aki mögé a Párbeszéd, a Momentum és az LMP is beállt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.