A Gyurcsány-kormány alatt tizenötször emelték az energiaárakat

Ha a kormány nem védené meg a rezsicsökkentést, úgy a magyar családoknak 400 ezer forinttal kellene többet fizetniük.

Bákonyi Ádám
2021. 10. 19. 10:19
SCHANDA Tams Jnos
Az Országgyűlés plenáris ülése Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mellár Tamás napirend előtti felszólalásában elismerte, hogy a kormány megvédte a magyarokat az energiaárak világpiaci, drasztikus emelkedésétől, azt azonban kifogásolta, hogy ezt nem csak alacsony jövedelműek esetében tette. 

–  Miért kell a luxusmedencéket, szaunákat használókat is támogatni? –  kérdezte a Párbeszéd képviselője. Szerinte a kormánynak progresszív sávos támogatási rendszert kellene alkalmaznia, amelyben a magas szintű energiafogyasztás kifejezetten drágább lehetne, ami energiatakarékosságra is ösztönözne.  

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára válaszában hangsúlyozta: a mostani kormány számára fontos a rezsicsökkentés szemben a Gyurcsány-kormánnyal, amely alatt sorozatosan, konkrétan tizenötször emeleték az energiaárakat.  

Mindezt úgy tették, hogy közben külföldi kézre játszották a magyar közműbiztonságért felelő cégeket, amelyek aztán agyonfizettették a magyar családokat 

–  tette hozzá Schanda Tamás. 

–  A baloldali kormányzás alatt az egész EU-ban a magyar családok fizették a legtöbbet az energiáért, ön mégis ennek a kormányzatnak a visszatérésén dolgozik mondta az államtitkár, megjegyezve: míg Gyurcsány a magyar családokat megsarcolta, saját cégeinek kedvezményt biztosított. 

Schanda Tamás úgy összegzett: 

ha a kormány nem védené meg a rezsicsökkentést, úgy a magyar családoknak négyszázezer forinttal kellene többet fizetniük. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.