Az evangélikus egyház cáfolja Dobrevet

„Nem felel meg a valóságnak, csak az egyházak elleni hangulatkeltésre alkalmas” – írja az egyház közleménye a Mandiner.hu cikke szerint.

Forrás: Mandiner.hu2021. 10. 16. 11:10
null
20210617 budapest XVI kerulet dobrev klara DK lakossagi forumot tart havran zoltan magyar nmezet Fotó: Havran Zoltán

„Nem felel meg a valóságnak, csak az egyházak elleni hangulatkeltésre alkalmas” – írja az egyház közleménye a Mandiner.hu cikke szerint.

„Dobrev Klára valótlanságot állít az egyházi iskolák finanszírozásáról” – olvasható Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke és Prőhle Gergely országos felügyelő péntek este közzétett nyilatkozatában. Mint írják, üdvözlik „a közéletet frissítő vitákat, így az előválasztás folyamatát is”, ugyanakkor elengedhetetlennek tartják, hogy „az iskolákról is hiteles információkhoz jussanak a polgárok” – derül ki a cikkből.

Sajnos az ellenzéki miniszterelnök-jelölti vita minapi alkalmán Dobrev Klára újfent megismételte azt a félrevezető állítást, miszerint az egyházi iskolák támogatása többszöröse volna az állami iskolákénak. Ez nem felel meg a valóságnak, csak az egyházak elleni hangulatkeltésre alkalmas, és sérti mindazon diákokat, akik egyházi iskolába járnak, és azokat a szülőket is, akik egyházi iskolába íratták vagy a jövőben íratni akarják gyermekeiket

– olvasható a közleményben.

Szakértői állásfoglalásokra hivatkozva hozzátették, hogy az egyházi iskolák finanszírozásának rendszere nem preferálja az egyházi fenntartókat, sem az egyházi intézményekben tanuló gyerekeket.

Bármikor készen állunk a fentiek nyilvános, szakértői szintű megvitatására

– szögezik le.

(Borítókép: Fabiny Tamás a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke és Prőhle Gergely országos felügyelő a Budapest-Fasori evangélikus templomban. Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.