Brüsszelben lesz az Elk*rtuk nemzetközi filmpremierje

Jövő héten mutatják be a film szereplőit, így arra a kérdésre is választ kapunk, hogy ki játssza Gyurcsány Ferencet.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 10. 14. 21:50
null
Forrás: Elkxurtuk / Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nehéz partner a Budapest Film. Hat mozija van, azonban csak egyben fogják játszani az Elk*rtukat napi három vetítésszámmal, de más mozik is tervezik felvenni a listájukra a filmet – mondta Helmeczy Dorottya producer az Elk*rtuk Facebook-oldalán tartott videóinterjúban, ahol Bendi Balázs forgatókönyvíróval együtt válaszoltak a nézők kérdéseire is. A producer hangsúlyozta: lépésről lépésre haladnak a mozikkal folytatott tárgyalásokkal, hiszen a Cinema Cityben is játszani fogják a magyar politikai thrillert. – Azzal viszont továbbra sem értek egyet, hogy a nyugati filmeket több helyen és időpontban vetítik, az Elk*rtukat pedig nem akarják elfogadni – húzta alá Helmeczy, majd arra is rámutatott: bár minden Cinema Cityben játszani fogják, de ott is látható, hogy amíg az új James Bond-filmet napi 27-30 alkalommal vetítik, addig az Elk*rtukat csak ötször. A producer hozzátette: velük is folytatódik az egyezkedés a vetítésszám növeléséről.

Helmeczy Dorottya elmondta: minden olyan platformon elérhető lesz a film, amely egy film számára felmerülhet. Külföldön Brüsszelben fog debütálni, és azt követően kerül nemzetközi forgalmazásba. Mint mondta: a két legnagyobb streaming szolgáltatóval is folynak a tárgyalások.

Arra válaszolva, hogy a film elkészülte óta hogyan látják Magyarország 2006-os kormányzati elitjét, a producer úgy reagált: volt egy saját élménye 2006-ból, amelynek egyfajta felnövéstörténete lett az Elk*rtuk. – Ez a jövő generációjának filmje, ami arról szól, hogy mi az, ami soha többé nem fordulhat elő Magyarországon – fogalmazott Helmeczy Dorottya, majd hozzátette: a film készítése miatt többször is meghallgatta Gyurcsány Ferenc őszödi beszédét, és az a benyomása támadt, hogy

 ha valaki úgy beszél az országról, ahogy a volt miniszterelnök tette, az nem szereti a hazáját. – Nem beszélünk így sem gyerekről, sem másról. 

– Ez volt a saját tanulságom – tette hozzá. Bendi Balázs forgatókönyvíró megjegyezte: amikor megkapta a film megírásának lehetőségét, a kutatómunka során olyan részleteket ismert meg az akkori események hátteréről, amelyek révén ma már másképp látja a politikai folyamatokat. Mint mondta: számára ez volt a felnövéstörténet. A film angol rendezője, Keith Englis gondolatai idézve úgy fogalmaztak: 2006-ban olyan események történtek Magyarországon, amelyek miatt megváltozott az ország, mert meg kellett változnia.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.