Csökken a betegek átlagéletkora

Rusvai Miklós szerint a koronavírus-járvány mai magyarországi adatai kedvezőbbek, mint a tavalyi év azonos időszakában.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 10. 24. 9:41
null
Budapest, 2021. január 5. Megkapja egy, a fővárosi Szent János Kórház Kútvölgyi tömbjében szolgálatot teljesítő katona a Pfizer-BioNTech vakcinából készült koronavírus elleni védőoltást 2021. január 5-én. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A még beoltatlan középkorúakat veszélyezteti leginkább a koronavírus – mondta Rusvai Miklós virológus az M1 aktuális vasárnapi műsorában. A szakember rámutatott, hogy a 70 éven felüliek és a krónikus betegek többsége már megkapta a védőoltást, valamint a 12–18 éves korosztályból is sokan, ezért jelenleg az említett korosztályba tartozó beoltatlanok vannak a legnagyobb veszélyben.

Rusvai Miklós emlékeztetett: a mostani magyarországi járványadatok jobbak, mint az egy évvel ezelőttiek. Kevesebben haltak bele a betegség szövődményeibe és kevesebben vannak lélegeztetőgépen is. 

Hangsúlyozta: az influenzajárvány közeledtével érdemes kérni az influenza elleni védőoltást is, ezen kívül pedig a maszkviselés az, ami jelentősen korlátozza a különféle vírusok terjedését. A szakember arra biztatott mindenkit, hogy a tömegközlekedési eszközökön, bevásárlóhelyeken viseljen maszkot.

Borítókép: Balogh Zoltán / MTI

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.