Dobrev Klára elismerte vereségét

Lényegében eldőlt, hogy a baloldali miniszterelnök-jelölt-aspiránsok háziversenyét Márki-Zay Péter nyerte meg.

Magyar Nemzet
2021. 10. 17. 20:37
DOBREV Klra
Budapest, 2021. augusztus 29. Dobrev Klra, a Demokratikus Koalci (DK) miniszterelnk-jelltje beszdet mond a DK XI. kongresszusn s ellenzki elvlasztsi kampnynyit rendezvnyn a Kongresszusi Kzpontban 2021. augusztus 29-n. MTI/Mohai Balzs Fotó: Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár a baloldali előválasztás második fordulója során leadott szavazatok összesítése még nem fejeződött be, de az már eldőlt, hogy a baloldali miniszterelnök-jelölt-aspiránsok háziversenyét Márki-Zay Péter nyerte meg.

Pár perce felhívtam Márki-Zay Pétert, és tiszta szívből gratuláltam a győzelméhez. Ő a hatpárti ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje

– jelentette ki Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje a baloldali előválasztás második fordulójáról szóló vasárnap esti sajtótájékoztatón.

A második fordulóban Márki-Zay Péter szinte végig magabiztosan vezetett, e pillanatban a 19-ből 12 megye és a 18-ból 12 budapesti választókerület eredményei alapján a szavazatok 59,4 százalékát, Dobrev Kára a 40,6 százalékát tudhatja magáénak.

Az előzetes eredményekre tekintve egyébként az látható, hogy Márki-Zay elsősorban Budapesten, míg riválisa, Gyurcsány Ferenc felesége vidéken szerepelt jobban az előválasztáson.

Márki-Zay és Karácsony együtt az eredményváróban Fotó: Mirkó István

Végleges eredmények későbbre várhatók, de ez a lényegi kérdéseket vélhetően már nem befolyásolja.

A borítóképen Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje beszédet mond pártja XI. kongresszusán és baloldali előválasztási kampánynyitó rendezvényén a kongresszusi központban 2021. augusztus 29-én Fotó: MTI/Mohai Balázs

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.