Dömötör Csaba: Az erőszakos baloldali politikára jövő tavasszal is erőteljes választ adunk

A Facebook-huszárkodáson kívül van-e még valami, ami Karácsony Gergelyt motiválja? – tette fel a kérdést az államtitkár.

Bákonyi Ádám
2021. 10. 25. 12:27
SOLTÉSZ Miklós; DÖMÖTÖR Csaba
Az Országgyűlés plenáris ülése Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kocsis-Cake Olivio napirend előtti felszólalásában úgy vélekedett: Orbán Viktor október 23-i beszédéből az derül ki, hogy számára 2006 fontosabb, mint 1956. A Párbeszéd képviselője szerint ennek az az oka, hogy a rendszer mai kritikusai ugyanúgy érzik magukat, mint annak idején. – Akkor az ÁVH figyelte őket, ma a Pegasus. Akkor idegen érdekeket szolgáló imperialistának nevezte őket a propaganda, ma ugyanez a helyzet, csak az imperialista helyett Soros György szerepel. Bár ma már senkit nem visznek el, de helyette jön egy NAV-vizsgálat – mondta Kocsis-Cake Olivio. Szerinte a kormány nem segít a rászorulókon, az oktatás, az egészségügy fejlesztése helyett fontosabb számára az LMBTQ-ideológia elleni küzdelem. – ’56-ban az emberek azt mondták, hogy elég volt, és ezt fogják mondani jövő tavasszal is – jelentette ki.  

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára válaszában megköszönte a Békemenet több százezer résztvevőjének, hogy annak ellenére is méltósággal, emelt fővel emlékeztek 1956 hőseire, hogy a baloldalról folyamatosan sértegették, gúnyolták őket. 

– Most szombaton erőteljes választ adtak a sértegetésekre, az erőszakos baloldali politikára, és erőteljes választ fognak adni 2022-ben is, ebben biztosak lehetnek – mondta Dömötör Csaba.

Emlékezett arra, hogy nem a kormány, hanem baloldal az, amely börtönnel fenyegeti a másként gondolkodókat, eltiltással az újságírókat.

 – Nem a mi miniszterelnökünk, hanem a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter elmélkedik arról, hogy mire is lehet használni a lámpavasat – fogalmazott.

A gazdaságpolitikával kapcsolatos bírálatokra Dömötör hosszasan sorolta a kormány intézkedéseit: 

hitelmoratórium, családi adóvisszatérítés, kétszázezres minimálbér, 13. havi nyugdíj visszaállítása, fiatalok adómentessége, otthonteremtési program bővítése, ápolók, szociális dolgozók béremelése. 

– Erre jön ön és a baloldali pártvezetők, akik azt mondják, hogy nem történik semmi. Legalább ne állítsanak valótlant – mondta az államtitkár. 

Szerinte a baloldalnak azt a kérdést kellene feltennie, hogy ott, ahol a választóktól megbízást kaptak, elvégzik-e a munkát. 

– Karácsony Gergely hónapok óta nem csinál semmit, csak kampányol. Miután a teljesítménydeficit miatt visszalépett az előválasztáson, arról beszél, hogy unatkozik. Valakik beletoltak félmilliárdot a kampányába, önkéntesek segítettek neki, erre ő azt mondja, unatkozik. Szerintem ez még az önök pártjaiban is kiveri a biztosítékot – fogalmazott Dömötör Csaba felvetve a kérdést: a Facebook-huszárkodáson kívül van-e még valami, ami Karácsonyt motiválja?

– Mindenki látja, hogy a fővárosban lenne teendő: a köztisztaság, a közbiztonság, a közlekedés megszervezése. Csak meló lenne, arra kérem önöket, hogy végre lássanak neki – zárta sorait Dömötör Csaba.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.