Egész Európának üzen az október 23-i békemenet

Egész Európának fogja üzenni az október 23-i békemenet, hogy tömegek állnak a nemzeti önállóságot védő magyar kormány mögött – mondta a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában az eseményt szervező Civil Összefogás Fórum (CÖF) kurátora.

Forrás: MTI2021. 10. 17. 12:27
null
Budapest, 2018. mrcius 15. A Civil sszefogs Frum - Civil sszefogs Kzhaszn Alaptvny (CF-CKA) Bkemenetnek rsztvevi az Alkotmny utcban 2018. mrcius 15-n. Az els sorban Bencsik Andrs, a Bkemenet Egyeslet elnke (j4), Lomnici Zoltn, a CF jogi szakrtje (j7), Bayer Zsolt, publicista, a Bkemenet egyik szervezje (j8) s Stefka Istvn, a Pesti Srcok lapigazgatja (j10). MTI Fot: Ski Tams Fotó: Sóki Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fricz Tamás szerint az első alkalom óta most van a legnagyobb szükség egy újabb békemenetre. Mint fogalmazott,

a brüsszeli bürokrácia, a Soros-hálózat, a globalista-liberális erők, pénzügyi körök végső leszámolásra készülnek, hogy az Orbán-kormány megbuktatásával olyan életformát vezessenek be, amelyet a magyarok elutasítanak. Meg kell tehát védeni a hagyományos értékeket, az életformát, a nemzeti önállóságot, a kereszténységet, a családpolitikát, és meg kell mutatni, hogy a magyarok ellenállnak a globális elit nyomásának

– tette hozzá.

A Gazeta Polska című varsói hetilap főszerkesztője közölte, hogy akár több ezer lengyel is jöhet Budapestre jövő héten, mivel a koronavírus miatt a március 15-i ünnepségeken nem vehettek részt.

Tomasz Sakiewicz szerint

a történelmi évfordulók üzenete az, hogy a magyarok és a lengyelek folyamatosan küzdenek a szabadságukért. Ezt kell tenniük ma is, hiszen Európában veszélybe került a szabadság, a földrész legnagyobb államai le akarják tiporni a demokráciát.

A főszerkesztő a lengyel alkotmánybíróság ítéletét üdvözölve visszautasította azt a felvetést, hogy az uniós jog elsőbbséget élvezzen az alkotmánnyal szemben. A megegyezéssel hozott európai uniós jogszabályok megelőzhetik a törvényeket, de az alaptörvényt nem, mert ez a függetlenségük sérelmét, az állam alárendeltségét jelentené – hangsúlyozta.

Borítókép: A Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF–CÖKA) békemenetének résztvevői az Alkotmány utcában 2018. március 15-én. Fotó: MTI/Sóki Tamás

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.