Emelkedik a koronavírus-fertőzöttek száma

Egy nap alatt 1701 fertőzött, 1685 beteget ápolnak kórházban.

Forrás: koronavirus.gov.hu2021. 10. 26. 9:38
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Koronavírus.gov.hu legfrissebb tájékoztatása szerint a mai napra a beoltottak száma elérte az 5 941 073 főt, akik közül 5 721 531-en már a második oltásukat is megkapták, míg 1,12 millióan éltek a harmadik oltás lehetőségével. 

Továbbá 1701 megbetegedést igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 852 214 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Emellett a kormányzati portál közli, hogy meghalt 44 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 30 611 főre emelkedett. Eközben a gyógyultak száma folyamatosan nő, immár eléri a 795 828 főt, míg jelenleg 25 775 személy tartozik az aktív fertőzöttek közé. Kórházban 1685 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 197-en vannak lélegeztetőgépen.

– Az új megbetegedéseket a delta vírusmutáns okozza, a legnagyobb veszélyben az oltatlanok vannak, ezért kérjük őket, hogy regisztráljanak és vegyék fel az oltást mielőbb. A beoltottak kevesebb mint egy százaléka betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb

– tette közzé a kormányzati portál.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.