Ilyen lesz Gyurcsány Ferenc az Elk*rtukban

– Azt gondolom, hogy az Európai Unió központjában egy olyan filmet, ami 2006-ról szól, fontos, hogy megnézzenek, mert talán rájönnek majd, hogy akkoriban hibát követtek el. Nem tiltakoztak nagy erőkkel, és nem utaztak bizottságok Magyarországra, hogy kivizsgálják, mi történt – mondta Kálomista Gábor, az Elk*rtuk egyik producere az Origónak adott interjúban.

Magyar Nemzet
Forrás: Origo2021. 10. 21. 9:05
Forrás: Origo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Mi arra számítunk, hogy nagy siker lesz. A munkát elvégeztük, nagyon elfáradtunk, nem maradt bennünk semmi, nincs hiányérzetünk

– mondta Kálomista Gábor, az Elk*rtuk egyik producere az Origónak adott interjúban a film díszbemutatója előtt. Hozzátéve: innentől fogva csak a filmre koncentrálnak, semmi más nem számít, hiszen csütörtöktől már játsszák a mozik, és most már elég sok helyen van lehetőség arra, hogy aki szeretné, az megnézze.

Kálomista elmondta, a környező országokból is van érdeklődés a vetítésre, több helyről pedig már most konkrét megkeresések vannak mind mozira, mind pedig televízióra. Továbbá a filmnek lesz egy vetítése Brüsszelben, de még számos más országban is.

Fotó: Kurucz Árpád / Magyar Nemzet

Elsőként Brüsszelben, amely helyszín egy kicsit szimbolikus is, bár nem ennek szántuk. Azt gondolom, hogy az Európai Unió központjában egy olyan filmet, ami 2006-ról szól, fontos lehet megnézni. Akkoriban nem tiltakoztak nagy erőkkel, nem utaztak bizottságok Magyarországra, hogy kivizsgálják, mi történt, jómagam nem láttam, hogy hangosan bírálták volna az akkori kormányt

– vélte Kálomista. A producer hozzáfűzte: talán éppen ezért érdemes ott megmutatni ezt a filmet, hogy esetleg rájöjjenek, hogy akkor rosszul cselekedtek.

A Gyurcsány Ferencet alakító színészről a producer azt mondta: még takargatják a kilétét.

Nagyon egyértelmű lesz, és hamarosan minden kiderül!

– mondta sejtelmesen Kálomista Gábor.

– Ez a film pont olyan lett, amit ígér. Nem olyan, amit mondanak róla, hanem olyan, mint amit ígér. A velünk élő történelem, és egy nagyon jó minőségű, megrázó erejű film

– közölte a producer, aki azt is elmondta, hogy egy 15 évvel ezelőtt megtörtént politikai eseményt dolgoznak fel, tehát a szereplői élők, azt pedig végig vállalták, hogy a film ezen az eseménysoron megy keresztül, és ennek az eseménysornak ők voltak a való életben a főszereplői. 

– Elég sokat szerepeltek, közszereplők voltak, sok mindent lehetett róluk olvasni, amiből pontos karakterrajzok születtek. Megpróbáltuk úgy instruálni a színészeket, hogy ismertük a gesztusokat. Tehát ez a film törekszik a valósághűségre e tekintetben is.

– tette hozzá.

Borítókép: Facebook

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.