Kocsis Máté: Életbe lép a Gyurcsány-Márki-Zay paktum

A lényeg, hogy a show folytatódjon tovább – értékelte a baloldali háziverseny második fordulóját Kocsis Máté. A Fidesz frakcióvezetője mindenkit figyelmeztetett arra, hogy Márki-Zay Péter, akit végül az előválasztás győztesének hirdettek ki, baloldali program megvalósítására vállalkozott, és Gyurcsány Ferencet segítené vissza a hatalomba.

Forrás: Facebook2021. 10. 17. 21:29
null
20190315 Budapest Az ellenzéki pártok demonstrációja március 15-én a Szabad sajtó útján. március 15. tüntetés ellenzék Képen: Dobrev Klára a Demokratikus Koalíció EP-listavezetője, Gyurcsány Ferenc felesége és Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely függe Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Véget ért a show második epizódja. Volt minden, mint a búcsúban: sírás, trükkök, dráma, öröm, fenyegetőzés, előre- majd visszalépés, zsarolás, de inkább mégsem, csalódás, sértegetés, összeborulás

– összegezte a Fidesz frakcióvezetője a baloldali előválasztás második fordulóját a közösségi oldalán, megjegyezve:

 bár Karácsony kiesett, Márki-Zay pedig beesett, a lényeg, hogy a show folytatódjon tovább, élén a baloldal legerősebb pártjának elnökével, Gyurcsány Ferenccel.

Kocsis Máté szerint az új show legmókásabb része, hogy Márki-Zay Péteren keresztül a baloldal most jobboldali emberek szavazatát akarja megszerezni ahhoz, hogy hatalomhoz jusson, ezért ráfogják Márki-Zayra, hogy jobboldali, hátha így tudnak még szerezni támogatókat. A frakcióvezető értékelése szerint a baloldalon rájöttek, hogy nincs elég szavazójuk, ezért változtattak taktikát.

A kormánypárti politikus ugyanakkor leszögezte: Márki-Zay Péter nem jobboldali.

Egy jobboldali ember ugyanis egy percig nem működik együtt Gyurcsány Ferenccel azért, hogy visszasegítse a hatalomba. Márpedig a Márki-Zay és Gyurcsány közti paktum a közös kormányzás feltétele.

– mutatott rá. 

– Vajon jobboldali-e az az ember, aki elsőként kéredzkedett fel a baloldal parlamenti listájára, foggal-körömmel védi Gyurcsány Ferenc őszödi beszédét és őszinte szembenézésnek, kendőzetlenül őszinte beszédnek nevezi vagy, 

aki szerint Jézus Krisztus baloldali volt? 

– sorolta a költői kérdéseket a fideszes politikus. 

– A baloldali előválasztás győztese tehát egy karrier-baloldali. Csak egy újabb karrier-baloldali – húzta alá.

Kocsis szerint ha a hódmezővásárhelyi polgármester a DK támogatásával hatalomba jutna, akkor 

adó- és rezsiemelős, családtámogatásokat elvonós baloldali programot valósítana meg, 

hiszen erre vállalkozott. 

A kormánypárti politikus azt is írta: ahogy a mondás is tartja: „ha egy madár úgy jár, mint egy kacsa, úgy úszik, mint egy kacsa, és úgy hápog, mint egy kacsa, akkor az egy kacsa”.

Ha valaki a baloldalon politizál, a baloldal támogatásával politizál és a baloldal érdekében politizál akkor az egy baloldali politikus.

A frakcióvezető megerősítette: 

Márki-Zay nyilatkozata egyértelművé teszi: Gyurcsány rajta keresztül térne vissza a hatalomba, a helyzet tehát változatlan.

– Ne dőljünk be nekik! Hajrá jobboldal, hajrá Magyarország! – zárta posztját Kocsis Máté. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.