Minden jegy elkelt az Elk*rtuk első heti vetítéseire

A Corvin Moziban a jegyeladások alapján az őszödi beszéd utáni eseményeket feldolgozó film érdekli legjobban a magyar mozinézőket.

Magyar Nemzet
Forrás: Origó.hu2021. 10. 20. 17:56
Forrás: Facebook / Elk*rtuk
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapest Film Zrt. előzetes állításával ellentétben telt házas vetítésekkel körözi le az amerikai filmeket az Elk*rtuk, Kálomista Gábor politikai krimije, amely a 2006 őszi magyarországi eseményeket dolgozza fel – írta meg az Origó. A portál kiderítette, hogy a Karácsony Gergely főpolgármester közvetlen befolyása alá tartozó moziüzemeltető cég a rendkívüli érdeklődés hatására kénytelen volt a korábban biztosított napi egy vetítési időpont helyett három vetítési alkalmat elérhetővé tenni a nézők számára. Az Origó átnézte a magyar krimivel azonos időszakban vetített amerikai nagyfilmek jegyeladási adatait is, amelyekből világosan látszik, hogy a Budapest Film Zrt. indoklásával ellentétben az amerikai filmek iránt alig mutatkozik érdeklődés.

A portál kutatása szerint Corvin moziban az Elk*rtuk október 22-i, pénteki premierjének napján a 17 órai vetítésére már egyetlen szabad hely sem maradt, ami szintén elmondható a 18:30-as vetítésre is. Mint írják: a szabadon lévő néhány helyet is lefoglalták. Az aznap elérhető utolsó, 21 órakor kezdődő vetítésre már szintén nem lehet jegyet kapni. 

Az október 23-án szombaton választható vetítési időkben hasonló körülményeket talált a portál. Mint írják: a nap első vetítésén már csak az első két sorban akadnak helyek, a 18:30-as és a 21:00-s időpontokra pedig minden jegy elkelt, holott az ünnepi programok miatt feltételezhető, hogy az emberek többsége valamilyen megemlékezésen vesz majd részt aznap. A vasárnapi vetítési alkalmakról az Origó azt írta: az első vetítési időponton már csak három szabad hely van, a 18:30-as és a 21:00-s vetítési alkalmak pedig telt házasak.

Összehasonlításképpen az Origó megvizsgálta az Elk*rtukkal azonos napon, nagyobb vetítésszámban, tehát napi négy alkalommal megtekinthető amerikai Dűne és Venom 2. című filmek jegyeladásait. Ezekből kiderült, hogy az október 21-én debütáló Dűne című film premierjére 441 szabad hely van, a pénteki vetítésre pedig 439. A Venom 2. – Vérontó esetében csütörtökön eddig csupán egy jegyfoglalás látható és 294 szék szabad, pénteken pedig hasonló módon szinte csak szabad székeket találni.  (A feltüntetett jegyeladási adatok a cikk írásának időpontjában meglévő állapotokat tükrözik.)

Megdőlt tehát a baloldali vezetésű főváros alá tartozó Budapest Film Zrt. állítása, amely szerint a magyar nézők számára érdektelen lesz a Gyurcsány Ferenc balatonőszödi beszédét követő eseményeket bemutató magyar krimi. Az Elk*rtuk vetítési időpontjaira szinte minden jegy elkelt, míg ezzel szemben például a beharangozott Venom 2. péntek esti vetítései vagy teljesen üresek, vagy tíznél alig több jegyet tudott értékesíteni a mozi.

 

Borítókép: Facebook/Elk*rtuk

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.