Orbán Viktor: Nemet mondunk a kötelező kvótára!

A miniszterelnök a keddi bécsi migrációs konferencián képviselt magyar álláspontot erősítette meg.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 10. 20. 14:56
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A migránsokat meg kell állítani!

– posztolta a közösségi oldalára Orbán Viktor ma délelőtt. A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy továbbra is nemet mondunk a kötelező kvótára.

Orbán Viktor miniszterelnök posztja mostanában újra aktuális, mivel az elmúlt hónapokban drasztikusan megnőtt az ország déli határszakaszára nehezedő migrációs nyomás, amely egyaránt veszélyezteti hazánkat és az Európai Unió közösségét is. Erről számolt be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is a bécsi migrációs konferencián kedden, ahol a magyar határon tapasztaltakról és Magyarország álláspontjáról elmondta: 

gyorsan nő a migránsok száma a nyugat-balkáni útvonalon: idén eddig több mint 82 ezer ember próbált bejutni az Európai Unióba illegálisan ebből az irányból. 

A külügyminiszter azt is hangsúlyozta, hogy végképp el kell vetni a kötelező kvótarendszert, és a brüsszeli politikának, valamint egyes nyugat-európai politikusoknak is óvatosan kell bánniuk a nyilatkozatokkal, mert a migráció sújtotta térségekben a felelőtlen kijelentések könnyen értelmezhetők meghívásként. – Nem szabad hazájuk elhagyására bátorítani az embereket – tette hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.