Századvég: A választók 51 százaléka Orbán Viktorra szavazna

Karácsony Gergelyhez hasonlóan Márki-Zay Péter támogatottsága is inkább a fővárosban erős, a vidékieket nem sikerült megszólítania – derült ki a Századvég közvélemény-kutatásából. Az eredmények azt is megerősítették, hogy a szavazók többsége továbbra is Orbán Viktort látná szívesen a miniszterelnöki székben.

Magyar Nemzet
Forrás: szazadveg.hu2021. 10. 19. 9:32
Demográfiai Csúcs
Orbán Viktor
Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A baloldali előválasztás lezárultával felmérést készített a Századvég arról, hogy a magyar szavazók az előválasztás győztesét, Márki-Zay Pétert, vagy a hivatalban lévő Orbán Viktort látnák-e szívesebben 2022-től a miniszterelnöki székben. 

A kutatás szerint 51 százalék Orbánra szavazna, Márki-Zayt 41 százalék támogatná. A válaszmegtagadók és bizonytalanok aránya 8 százalék. 

A Századvég honlapján közzétett adatokból kiderül: lakóhely szerinti bontásban vizsgálva a baloldal miniszterelnök-jelöltje Budapesten népszerű, ugyanakkor – Karácsony Gergelyhez hasonlatosan – a vidéki szavazókat kevésbé vagy nem tudja sikeresen megszólítani. 

Márki-Zayt a budapestiek 54 százaléka látná szívesen kormányfőként, míg ez az arány a megyeszékhelyeken élők vonatkozásában 42 százalék, a városok és falvak lakossága körében 37-37 százalék.

Ezzel szemben Orbán Viktor újraválasztását a fővárosiak 38 százaléka támogatná, továbbá – a megyeszékhelyen élők 52 százaléka, a városok és falvak megkérdezettjeinek pedig az 54 illetve 56 százaléka választaná őt 2022-ben is az ország miniszterelnökének.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.