Csupán érettségije van, mégis felügyelőbizottsági elnök a BKK-nál

Hajnal Miklós többször hivatkozott magára közgazdászként, miközben saját bevallása szerint csak érettségije van.

Magyar Nemzet
2021. 11. 08. 19:03
Hajnal Miklós
Budapest, 2017. október 23. Hajnal Miklós szóvivő a Momentum Mozgalom Magyarorszg felbred cm nnepi rendezvnyn a belvrosi Szabadsg tren az 1956-os forradalom s szabadsgharc kitrsnek 61. vforduljn, 2017. oktber 23-n. MTI Fot: Mnus Mrton Fotó: Mónus Márton Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hajnal Miklós, a baloldal hegyvidéki jelöltje CV-jében, önéletrajzában egy idén elkezdett levelező jogász szak mellett „felfüggesztett” oxfordi tanulmányokról számolt be – írja a Mandiner.

Mint írták, a baloldali előválasztásig nem volt kétség afelől, hogy a momentumos politikus közgazdászként száll ringbe a jövő évi választáson Budapest 3. sz. országgyűlési egyéni választókerületében. Azonban egy, az előválasztás hivatalos weboldalára feltöltött önéletrajz nagy port vert fel. Kiderült: a dokumentum szerint nincs semmilyen felsőfokú végzettsége, így közgazdásznak sem nevezhetné magát. Hajnal CV-jében egy idén elkezdett levelező jogász szak mellett „felfüggesztett” oxfordi tanulmányokról számolt be. A cikk szerint

a momentumos politikus mindössze egy nemzetközi érettségivel tölti be a BKK Zrt. felügyelőbizottsági elnöki posztját, havi bruttó félmillió (502 200) forintért .

Hajnal Miklós önéletrajzának vonatkozó részletei, melyet az előválasztás honlapjára töltött fel:

Fotó: Mandiner.hu

 

A Momentum elnökségi tagját legutóbb az Index kérdezte meg végzettsége kapcsán. A portál csütörtökön megjelent „Kibeszélő” című műsorában a politikus kérdésre válaszolva elmondta: 

az a része nekem eléggé fáj, hogy engem hazugsággal vádolnak, miközben [...] én magam írtam le, hogy én felfüggesztettem az egyetemi tanulmányaimat, egyébként most kezdtem az ELTE-n a jogi tanulmányaimat, tehát nem arról van szó, hogy én ne tartanám fontosnak egyébként az élethosszig tartó tanulást, de azért az kicsit méltatlan, hogy ebben azt állítják, hogy én hazudtam volna

A politikus hozzátette, „és a közgazdász részre reagálva, én azt a részét egyébként a magam részéről sajnálom, és elnézést kérek, ha bárkit ezzel megbántottam, hogy így hivatkoztam magamra.”

Hajnal fentebb idézett nyilatkozatát az alábbi videóban (20 perc 12 másodperctől kezdődően tekintheti meg):

 

Borítókép: Hajnal Miklós (Fotó: MTI/Mónus Márton)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.