„Kásler egy hentes” – Szabó Tímea ámokfutása, avagy mi a kocsmai hangnem

Kásler Miklós egy hentes – ezt az ítéletet Szabó Tímea mondta a parlamentben tavaly tavasszal. Most, hogy életveszélyesen megfenyegették a minisztert, érdemes felidézni, mi mindenről beszélt – vagyis hazudozott – a Párbeszéd nevű kamupárt társelnöke a parlamentben és a Facebookon – számolt be róla a Pesti Srácok.

Forrás: pestisracok.hu2021. 11. 28. 12:17
Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megérkezett Magyarországra az utolsó Pfizer-szállítmány. A magyar kormány, egyedüliként az unióban, nem rendelt többet a nyugati vakcinából

hazudta a Pesti Srácok cikke szerint Szabó Tímea, a héten.

A Euronews friss értesülése szerint ugyanis Magyarország mégis részt vesz az Európai Unió harmadik, a Pfizer/BioNTechkel kötött vakcinavásárlási szerződésében – erősítette meg az Európai Bizottság egyik szóvivője, Stefan De Keersmaecker. Emlékezetes: Gulyás Gergely kancelláriaminiszter november 11-én jelentette, hogy a kormány rendel a gyerekeknek fejlesztett Pfizerből.

Ennyit erről – de van itt más is: a mérhetetlen pártocska társelnöke a múlt héten Bangóné szavaival élve egy k…rva erős képpel rukkolt elő, amin egy hajléktalan látszik, amint több réteg takaróval védi magát a hideg és a hó ellen. A képhez pedig Orbán Viktor szavait írta, miszerint:

Mi itt nem fogunk megfagyni télen, ők ott meg szülhetnek férfiként. Kinek mit intézett a kormánya.

Csakhogy Rétvári Bence, az Emmi államtitkára lebuktatta. Ám ahelyett, hogy Szabó visszavonulót fújt volna, azzal frissítette a képet, hogy a kormánypárti politikus nehéz felfogású, mivel a kép csak illusztráció, a hajléktalan pedig egy szobor. Rétvári Bence azonban megtalálta a kép eredeti forrását: kiderült, hogy Washingtonban készült 2013-ban, és nem a Szabó által jelzett forrás készítette, hanem egy amerikai fotós.

Az álmentős hazugságait Szabó adta elő először

Szabó egyébként korábban is elképesztő gátlástalansággal próbált politikai hasznot húzni az állítólagos, bizonyítékokkal, konkrétumokkal alá nem támasztott tragikus esetekből. Ő volt az, aki tavaly az Országgyűlés 2020. április 27-i ülésén bedobta Németh Athina nevét; arról beszélt az Országgyűlésben, hogy az „önkéntes mentőápoló” tíz állítólagos ápoltjából kilenc meghalt.

Tudja ugyanis, hogy mi a valódi probléma, miniszter úr? Az, hogy önök a 30 ezer ágy kiürítésével halálba küldtek embereket. Németh Athina önkéntes mentőápoló a napokban számolt be arról, hogy az általa ápolt 10 hazaküldött betegből 9 meghalt. Az egyiküknek friss és nyílt hasi sebe volt, elbocsátották a kórházból. Többen rákos betegek voltak, akiknek nem jutott otthon sem gyógyszer, sem infúzió, sem fájdalomcsillapító. Az egyik betegnek kivezették a végbelét sztómazsákkal, sem ő, sem a hozzátartozók nem kaptak tájékoztatást. Ezek az emberek, képviselőtársaim, meghaltak. Ők édesanyák, édesapák voltak, nagypapák, nagymamák és barátok. Ki a felelős ezért? Az igazság az, hogy hibát hibára, tragédiát tragédiára halmoznak, és Orbán Viktor és Kásler Miklós ezek szerint szó szerint a halálba küldenek, sajnos, embereket.

Korózs Lajos és Németh Athina Fotó: Facebook

Alig telt el másfél hónap, Korózs Lajos, az MSZP képviselője, az Országgyűlés népjóléti bizottsági elnöke a nő történetéről propagandafilmet készített, lejáratva az egészségügyet, a mentősöket, ápolókat, orvosokat. Csakhogy ekkor gyorsan kiderült: egy beteges hazudozóról van szó – a videót rövid úton törölték. Korózs jelenleg is bizottsági elnök, és – csakúgy, mint Szabó – készül a kormányváltásra.

Belerúgott a határon túli magyarokba

Ugyancsak tavaly áprilisban a párbeszédes amazon azt állította a parlamentben, nem tudják, hová kerülnek az egészségügyi szállítmányok, amelyekről Szijjártó Péter beszélt akkoriban. Majd szépen belerúgott a határon túli magyarokba:

Viszont azt halljuk, hogy Kolozs megyében kaptak 21 ezer maszkot, Maros megyében 60 ezret, Beregszászban, Csíkszeredában, Kovászna megyében, Zilahon, Horvátországban, Macedóniában…

Erre olyan tapsorkán tört ki a kormánypárti képviselők körében, hogy Szabó köpni-nyelni nem tudott. Majd a dühtől fuldokolva ezt ordította:

Tapsoljanak csak! Tapsoljanak, csakhogy ezekben az országokban… Megvárom…

A párbeszédes képviselő folytatta volna a vagdalkozást, azonban időközben lejárt az ideje, és Kövér László házelnök kikapcsolta a mikrofonját:

Köszönöm, képviselő asszony, sajnos az ön által kiváltott viharos tetszésnyilvánítással nem tudtam mit kezdeni.

Kásler egy hentes

Szabó Tímea újabb felszólalásában diktatúratörvénynek nevezte a veszélyhelyzet levezénylésére kidolgozott felhatalmazási törvényt, majd a miniszterelnököt illette súlyos vádakkal:

A járvány kitörése óta Orbán Viktor legfőbb feladatának azt tartotta, hogy emberek halálát és súlyos szenvedését arra használja, hogy még többet lopjon, miközben kisemmizze az önkormányzatokat és az emberekre lőcsölje a járványkezelés költségeit.

Ezután ismét Orbán Viktort mocskolta, majd a kormánypárti képviselőket ostobának és talpnyalónak titulálta, Kásler Miklóst pedig hentesnek nevezte. A jelenet végén Szabó így fröcsögött:

Orbán Viktor és most önök azt hiszik, hogy ezek az embertelenségek az idők végezetéig büntetlenek maradnak. De ne féljenek, eljön az az idő, amikor maguk nagyon súlyosan meg fognak fizetni ezekért a lopásokért, az embertelenségekért és az eszement szervilizmusért. Le fogjuk magukat…

Kövér: Kocsmai hangnem

Kövér László azonban kikapcsolta a képviselő asszony mikrofonját, és ezt mondta:

Képviselő asszony, megkapja a 3 másodpercet, csak előtte szeretném figyelmeztetni arra, hogy az ön mondanivalóját tartalmi értelemben egyáltalán nem súlyosbítja az a hangnem, az a kocsmai hangnem, amit használ. Nagyon sajnálom és szomorú vagyok, hogy egy hölgyet kell figyelmeztetnem arra, hogy az a modortalanság, amit megenged magának, túlmegy minden határon.

Ezután parádés pillanat következett: a házelnök megadta Szabó Tímeának a felszólalási időből fennmaradt három másodpercet.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Borítókép: Szabó Tímea (Fotó: Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.