Megszólalt Gansperger Gyula

Az üzletember jellegzetes hanghordozása egyértelműen azonosítható a közzétett felvételen: Gansperger Gyula részese volt az Anonymus által bemutatott leleplező anyagnak, amely a városháza eladásának tervét teszi megkérdőjelezhetetlenné.

Magyar Nemzet
2021. 11. 10. 6:22
Gansperger Gyula
Budapest, 1999. július 29. Gansperger Gyula, az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. elnök-vezérigazgatója sajtótájékoztatót tart a társaság első félévi eredményeiről és második félévi terveiről a szervezet székházában. MTI Fotó: Soós Lajos Fotó: Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint egytucatnyi próbálkozás után a Magyar Nemzet tegnap elérte Gansperger Gyula egykori Wallis-vezért, aki nem cáfolta, hogy ő szerepel az Anonymus által minap közzétett hangfelvételen, amelyen egy férfi arról beszél, hogy milyen korrupciós eljárással tett szert egy 7400 négyzetméteres fővárosi ingatlanra.

– Egyébként nem is érdekli magukat, hogy én vagyok-e a felvételen vagy sem, hiszen már előtte megírták. Megfürdettek a mocsokban

– méltatlankodott az üzletember. Figyelemre méltó, hogy Gansperger a Magyar Nemzetet szidalmazta, holott először az Index számolt be az ügyről, s Ganspergert is az internetes lapban említették először név szerint, kikövetkeztetve, hogy jellegzetes hanghordozása, illetve a céges háttere alapján ő beszélhet a hangfelvételen. Hétfőn számos alkalommal kerestük Gansperger Gyulát, aki, bár egyszer felvette a telefont, bele sem szólt a készülékbe.

Az ugyanakkor lapunk Ganspergerrel folytatott telefonbeszélgetéséből is megállapítható, hogy az üzletember hangja egyértelműen azonosítható a felvételen beszélő férfiéval.

Anonymus szerint a felvételen megemlített ingatlan megegyezik azzal a nagytétényi telekkel, amelynek jelenlegi birtokosa a Gansperger tulajdonában álló Grébics Zrt. A főváros honlapján közzétett adatok szerint a cég bruttó 101,6 millió forintért vásárolta meg a telket. A hangfelvételen beszélő férfi arról számolt be, hogy több millió forintot fizetett Berki Zsoltnak, hogy az övé lehessen a XXII. kerületi telek. A nagytétényi ingatlannak a magánkézbe átjátszásában központi szerepet játszó Berki Zsolt az egyik kulcsfigurája a Városháza tervezett eladása körül kirobbant botránynak is, hiszen a Northern Rock Kft. tulajdonosának szignója szerepel azon a szerződésen, amellyel egy ingatlanirodát bíztak meg a műemlék épületegyüttes értékesítésével. Gansperger Gyuláról érdemes tudni, hogy a Fidesz környékéről indult, ám már az ezredfordulón a baloldallal mozgott együtt, s például ő váltotta Bajnai Gordon egykori szocialista miniszterelnököt a már említett Wallis élén.

Borítókép: Gansperger Gyula még az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. elnök-vezérigazgatójaként egy sajtótájékoztatón 1999-ben. (Fotó: MTI/Soós Lajos)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.