Böröcz László: A baloldal megszüntetné a minimálbért

Böröcz László, a Fidesz frakcióvezető-helyettese úgy látja, hogy a baloldal programja egyértelmű: ha újra kormányra kerülnének, megszüntetnék a minimálbért.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 12. 28. 13:52
BRCZ Lszl
Budapest, 2019. október 22. Böröcz László fideszes országgyûlési képviselõ, a párt ifjúsági társszervezete, a Fidelitas elnöke beszédet mond a Fidelitasnak az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából tartott megemlékezésén a fõvárosi Széna téri '56-os emlékmûnél 2019. október 22-én. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A politikus videójában hangsúlyozta: Márki-Zay Péter, a baloldal választott vezetője szó szerint azt mondta, hogy nem tartja szükségesnek a minimálbért.

Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt szerint a minimálbérnek rengeteg hátránya van – emelte ki Böröcz László, hozzáfűzve: pedig a minimálbér azt jelenti, hogy a munkavállalók nincsenek kitéve például a multik agresszív bérleszorító gyakorlatának. Ebből is látszik, hogy a baloldal választott vezetője a magyar emberek helyett a multik oldalán áll – vélekedett a frakcióvezető-helyettes.

Mi a magyar emberek oldalán állunk, ezért emeli a Fidesz–KDNP 200 ezer forintra a minimálbért – jelentette ki. Megjegyezte: ez az összeg csaknem háromszor akkora, mint amekkora a baloldal idején volt.

Nincs két baloldal: ugyanazok akarják megszerezni a hatalmat, akik nyolcéves kormányzásuk alatt mindössze 23 500 forinttal emelték a minimálbért, sőt legújabb kijelentéseik szerint most eltörölnék a juttatást – hangoztatta Böröcz László.

Ne hagyjuk, hogy a baloldal veszélybe sodorja az eddig elért eredményeinket, hiszen Magyarországnak előre kell mennie, nem hátra! – zárta szavait a Fidesz frakcióvezető-helyettese.

Borítókép: A Fidelitas megemlékezése a Széna téren, a képen: Böröcz László. Fotó: Kovács Tamás

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.