Egy volt jobbikos kitálalt Molnár Enikőről és Jakab Péterről

A Pesti Srácok kutakodni kezdett a pártalapítvány háza táján Jakab lakásbérleti szerződésével kapcsolatban.

2021. 12. 01. 14:31
null

A Pesti Srácok kutakodni kezdett a pártalapítvány háza táján Jakab lakásbérleti szerződésével kapcsolatban.

Több mint egy hete nem válaszol a Pesti Srácoknak a Jobbik sajtóosztálya a pártelnök és kabinetfőnöke által éjszakai munkákra használt Csóka utcai lakással kapcsolatos kérdésekre.

A Pesti Srácok azt szerette volna megtudni, hogy saját tulajdon vagy bérlemény az ingatlan, illetve ki és milyen célra vásárolta vagy bérli azt, ha állítólag munkalakás. Jobbikos körökből megtudták: nem véletlen ez a nagy hallgatás, a lakás bérlője ugyanis nem a párt, hanem a Jobbik Magyarországért Alapítvány lehet, amelynek kuratóriumában tavaly tűnt fel Molnár Enikő, Jakab Péter kabinetfőnöke.

Egy neve elhallgatását kérő volt vezető tisztségviselő jobbikos elmondta a lapnak, hogy Molnár és Jakab a sajtóosztályon ismerkedtek meg, ahol kollégák voltak, majd a nő gyakorlatilag tudatosan építette Jakabot a pártelnökségre; azért őt választotta, mert megfelelően irányíthatónak találta.

A volt jobbikos tisztségviselő azt is elárulta, hogy régóta nem nézik jó szemmel a pártban a nő törtetését. Beszélt arról is, hogy köztudott a Jobbikban, hogy Jakab csak showman – valójában Molnár Enikő irányít.

Mi – és itt egy komoly kemény magról beszélek – Jakabot nem tartottuk alkalmasnak a pártelnökségre. Egyszerűen, mert nem karizmatikus. Molnár Enikő viszont meglátta benne, hogy könnyen irányítható, felépíthető és eladható. Gyakorlatilag tudatosan választotta és építette

– mondta a Pesti Srácoknak. Azt is megsúgta, hogy a szóban forgó lakás után nem a párt, hanem a Jobbik Magyarországért Alapítvány háza táján kell kutakodni.

Állításait alátámasztani látszik az újpesti alapszervezet alelnökének levele, aki a portálnak annak kapcsán írt, hogy az újpesti Jobbikban tag Molnár Enikő nem azonos Jakab kabinetfőnökével. Csupán névazonosságról van szó, az újpesti Molnár Enikő példás családanya. Szabó Balázs azt írta, a kabinetfőnökről ők is régóta hallják a pletykákat.

– Pártunkban kifejtett tevékenységét mi, újpesti jobbikosok is rendkívül károsnak ítéljük meg és megdöbbenéssel értesültünk az újabb kirobbant botrányáról. A cikkekben szereplő Molnár Enikőtől közéleti tevékenységétől és a pártban végzett arrogáns viselkedésétől elhatárolódunk, az általa képviselt politika és vezetési stílus nem tükrözi az újpesti Jobbik által képviselt értékeket

– fogalmazott az alelnök.

A Pesti Srácok erre újfent megkereste a Jobbikot – ezúttal a párt alapítványát, amely beszámolója szerint csaknem nyolcszázmillió forint állami támogatásból működik. Megkérdezték, valóban az alapítvány bérli-e a Csóka utcai lakást, mióta és mennyiért, milyen jogcímen és mire használják az ingatlant. Arra is kíváncsiak voltak, hogy további lakásokat is bérelnek-e vagy egyedi eset a Csóka utcai lakás bérlete, illetve a lakásbérletet a kuratórium támogatta-e.

A lakásbérleti szerződést közérdekű adatigénylésben is kikérték. Fellapozták a Jobbik Magyarországért Alapítvány alapító okiratát és beszámolóit. Sem olyan célkitűzést, sem olyan, a könyvvitelben elszámolt tételsort nem találtak, amelybe egy lakáscélú ingatlan bérlése akár a párt elnökének, akár kabinetfőnökének, akár bárkinek is beleférne.

A teljes, eredeti cikk ITT olvasható el.

Borítókép: Jakab Péter és Molnár Enikő (Fotó: Képernyőfotó/Borsonline.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.