Hivatalos: házkutatás a momentumos Cseh Katalinék cégügyeihez kötődő telephelyen

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal megerősítette, hogy a helyszínen a testület nyomozói tartottak kutatást – olvasható a Mandiner cikkében.

Forrás: MANDINER2021. 12. 08. 12:21
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal megerősítette lapunknak, hogy a testület nyomozói házkutatást tartottak a momentumos Cseh Katalinék cégügyeiben érintett egyik telephelyen, Vácott, a Nádas utca 2. szám alatt – számolt be róla a Mandiner.

A NAV teljes válaszát az alábbiakban olvashatja:

Tisztelt Béres Sándor!

A helyszínen a NAV nyomozói tartottak kutatást.

Folyamatban lévő ügyről azonban a NAV nem hozhat nyilvánosságra részleteket.

Üdvözlettel: NAV Sajtó 

A felvételek a Cseh Katalin momentumos politikushoz köthető cégügyekben érintett telephely közelében készültek, ahol az olvasó éppen a kutyáját sétáltatta.

A váci telephely mellett készített olvasói fotó (Forrás: Mandiner)

Így köthető a váci telephely Cseh Katalinékhoz – cégháló a momentumos politikus körül

Az Anonymus-maszkos alak egyik videója után a Bennfentes szerkesztősége utánajárt, hogy a Cseh Katalinékhoz köthető Pannónia Nyomda Kft. milyen cégekkel hozható kapcsolatba. Kiderült: a NOVA-INN Kft., a Mondat Kft. és a Holotech Kft. ugyanarra a váci címre van bejegyezve, ahol a Pannónia Nyomda Kft. megnyerte a csaknem hetvenmillió forintos EU-s támogatást.

Kiderült az is, hogy a Cseh Katalin által korábban vezetett cég és a hozzá, illetve családjához köthető egyéb vállalkozások összesen csaknem 4,8 milliárd, egészen pontosan 4 779 159 113 forintot zsebeltek be uniós pályázatokon. Erről bővebben ide kattintva olvashat.

Az említett cégek jelenleg is a váci címhez köthetők (Fotó: Opten.hu)

A Mandiner a NAV-hoz fordult a feltételezett házkutatás kapcsán

A fotót beküldő olvasónak a házkutatás lehetősége azért lehetett reális, mert különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt, ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a NAV. A Mandiner Cseh Katalin-sztoriról szóló cikke ide kattintva olvasható.

A feltételezett házkutatás, valamint a Cseh Katalinékhoz köthető cégügyekben érintett telephely kapcsán a portál az alábbi kérdésekkel fordult a hatósághoz:

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal tartott-e házkutatást Vácott, a Nádas utca 2. szám alatt? Amennyiben igen, milyen ügyben volt szükség a hatóság kiszállására?

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Cseh Katalin (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.