Orbán Viktor: Soha nem látott mértékben emeljük a minimálbért

A miniszterelnök közölte: a tizenharmadik havi nyugdíjat teljes egészében visszafizeti a kormány, amit a baloldal vett el.

Magyar Nemzet
2021. 12. 06. 14:23
ORBÁN Viktor
Budapest, 2021. szeptember 20. Orbn Viktor miniszterelnk felszlal az Orszggyls szi idszaknak nyitlsn 2021. szeptember 20-n. MTI/Koszticsk Szilrd Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az egekben van az infláció, nincs mit szépíteni, önök két vállra fektették az országot – hangoztatta az azonnali kérdések órájában Szakács László (MSZP). A szocialista politikus szerint drágábbak lettek a hitelek, a kamatokat pedig folyamatosan emeli a kormány. – Alapvető élelmiszerek árai emelkednek, értéktelenednek a bérek és a nyugdíjak – vélekedett Szakács László, megjegyezve: a környező országok inflációrátája négyessel kezdődik, nálunk hat körül van az inflációráta.

– Van-e felelős, és van-e kiút ebből? A forintot is elengedték, nem úgy tűnik, mintha gazdátlan lenne a forint? – tette fel a kérdést a baloldali képviselő.

Orbán Viktor a válaszában elmondta, a baloldali politikus a számok tekintetében téved, minden országban magas az infláció, sőt az Egyesült Államokban is.

– Ha az a helyzet, hogy magas az infláció Európában, miért akarják eltörölni a rezsicsökkentést? Ha igaz, amit ön mond – és részben igaz –, akkor miért nem támogatják a kormányt a rezsicsökkentésben és az üzemanyagárak emelkedésének megállításában? – kérdezett vissza a miniszterelnök, aki jelezte: ha a szocialista politikus elolvasná az alkotmányt, akkor tudná, hogy kinek a felelőssége a forint kezelése. 

– Ezért emeljük a minimálbért soha nem látott mértékben. A tizenharmadik havi nyugdíjat pedig teljes egészében visszafizetjük, amit önök vettek el – tette hozzá.

Borítókép: Orbán Viktor a parlamentben (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.