Több mint 112 ezer határsértőt fogtak el eddig Magyarországon

Nem csökkenthetjük a határőrizet szilárdságát – kommentálta az idei összesítéseket Bakondi György.

Magyar Nemzet
2021. 12. 04. 20:05
null
Ásotthalom 20210901 Határ Bakondi György katonák, polgárőrök Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Több mint 112 ezer határsértőt fogtak el, és több mint 1500 embercsempész ellen indítottak eljárást eddig Magyarországon az idén – közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szombaton az M1 aktuális csatornán. Bakondi György azt mondta: a határsértések jellemzően csoportosak és erőszakosak, és a téli időszak ellenére sem csökken az érkezők száma. Utóbbi szerinte az embercsempészek jelenlétére utal, akik téves – például a határok megnyitásáról szóló – információkkal biztatják az érkezőket, hogy útnak induljanak. 

– Emiatt Magyarország nem csökkentheti a határőrizet szilárdságát – hangsúlyozta, hozzátéve: a magyar kormány a határok védelmében és a kibocsátó országok támogatásában látja a megoldást. 

Bakondi György beszélt arról is, hogy jelenleg három útvonalon támadják a migránsok az Európai Unió határait: az olasz–spanyol irányból, a balkáni útvonalon és a belarusz–lengyel, belarusz–litván határon. – Ilyen hármas nyomásra még nem volt példa – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója. 

Borítókép: Bakondi György Ásotthalmon (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.