A baloldali szavazók is látják, hogy itt valami nem stimmel

A baloldal visszahozta a 2010 előtti világot, már csak a nokiásdobozok hiányoznak – mondta Kiszelly Zoltán politológus a 48 perc – Házigazda: Lánczi Tamás című műsorban, ahol Megadja Gábor eszmetörténész társaságában a hazai baloldal korrupciógyanús ügyeit vették górcső alá – írja a Híradó.hu.

Forrás: Híradó.hu2022. 01. 22. 8:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közmédia hírháttérműsorában a házigazda Lánczi Tamás felelevenítette a több fővárosi céget is vezető Mártha Imre vagyonosodásával és luxuséletmódjával kapcsolatosan, hogy Mártha 2019 előtt multinacionális, az elmúlt években pedig fővárosi tulajdonú cégeket vezetett, majd megkérdezte, hogy össze lehet-e rakni ezekből a fizetésekből egy többmilliárdos vagyont. Válaszában Kiszelly Zoltán érdekesnek nevezte, ahogyan a baloldali média ezt a helyzetet kezeli, hiszen „fel sem vetődik” a kérdőjel.

Miközben a nem baloldali körökhöz sorolt milliárdosok kapcsán oknyomozó írások születnek, Mártha Imre vagyonosodásáról hallgatnak

– mondta.

Megadja Gábor hozzátette: Budapesten arra hivatkozva szerelték le a kukákat meg a jegyautomatákat, hogy nincs pénz a fenntartásukra, és a fővárosi cégektől több száz embert bocsátanak el, Mártha Imre a közösségi médiában azonban a jachtjáról posztol képeket, mondván, hogy „home office”.

Kiszelly Zoltán ezt kettős mércének nevezte. Szerinte a baloldali szavazók is látják, hogy itt valami nem stimmel.

Lánczi Tamás szóba hozta Barts Balázs ügyét is, hiszen a fővárosi vagyonkezelő Karácsony Gergely főpolgármestertől előbb fegyelmit kapott a Városháza tervezett eladása miatt, majd az év végén milliós jutalommal ismerték el a munkáját.

Kiszelly Zoltán szerint a baloldal előtt 2019-ben megnyílt a lehetőség, hogy bebizonyítsa, most majd jobb munkát végez, mint a jobboldali városvezetők. Kijelentette: nem tudtak jobb munkát végezni. Dugók keletkeztek és egymásra csúszott felújítások.

Ráadásul kiderült, hogy visszatért a 2010 előtti világ. A nokiásdoboz talán még nem. Ahogy Bajnai Gordon volt miniszterelnök mondta: cápák jelentek meg a Városháza körül. Mind a hat pártnak ott vannak az emberei, akik egymással is versenyeznek.

Megadja Gábor szerint a Kétfarkú Kutya Párt és a Mi Hazánk Mozgalom erősödése egyértelműen mutatja, hogy a baloldali szavazók körében ellenzékváltó hangulat van. Megfeneklett az előválasztásokat övező euforikus hangulat.

Kiszelly szerint a Kétfarkú Kutya Párt és a Mi Hazánk Mozgalom nem váltott jegyet az „ellenzéki Titanicra”.

A teljes adást itt nézheti vissza:

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: MTI/Szigetváry Zsolt

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.