A Gyurcsány–Bajnai-kormány által bezárt óvodában járt Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök a Győr-Moson-Sopron megyei Acsalagon a hétvégén felkeresett egy óvodát, amelyet a Gyurcsány–Bajnai-kormány idején, 2009-ben zártak be, de 2021-ben újra megnyitottak – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. A látogatásról hétfőn közzétettek egy videót is a kormányfő közösségi oldalán.

Forrás: MTI, Facebook/Orbán Viktor2022. 01. 24. 12:43
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A növekvő gyermeklétszámnak és a Magyar falu programban biztosított mintegy hatvanmillió forintos kormányzati támogatásnak köszönhetően 2021. szeptember 1-jével újra kinyithatta kapuit az acsalagi Meseerdő Óvoda.

Jelenleg egy csoportban 18 óvodás kap ellátást, egy dajka és két óvodapedagógus felügyelete alatt. A gyarapodó népességszámnak köszönhetően idén tavasszal újabb három gyermekkel bővül a Csiga csoport

– ismertette Havasi Bertalan.

Elmondta: a miniszterelnök Szilágyi Andrásné polgármesterrel és Gyopáros Alpár kormánybiztossal látogatta meg az újranyitott óvodát.

Orbán Viktor ajándékot vitt a gyerekeknek, és a dolgozókkal is beszélgetett az óvoda jelentőségéről a falu életében.

A sajtófőnök emlékeztetett: a Magyar falu program 2019-ben 150 milliárd forintos költségvetéssel indult, 2020-ban az összeg már meghaladta a 210 milliárd forintot, 2021-ben pedig már több mint 270 milliárd forint állt rendelkezésre. Idén várhatóan a háromszázmilliárd forintot is meghaladja a támogatások összege. A Magyar falu program összesített költségvetése a 2022-es forrásokkal együtt megközelíti az ezermilliárd forintot.

Borítókép: Orbán Viktor az acsalagi óvodában (Fotó: Facebook/Orbán Viktor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.