Bejegyezték Gattyán György pártját

A Megoldás Mozgalom elnöke maga a milliárdos, munkáját három alelnök segítheti a jövőben. Egyelőre nincs se e-mail címük, se weblapjuk.

2022. 01. 04. 16:19
Gattyán György
Székesfehérvár, 2020. május 7. Gattyán György, a Docler cégcsoport alapító-tulajdonosa a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központban tartott adományátadáson 2020. május 7-én. Hatvan teqballasztalt kaptak adományként magyarországi gyermekotthonok a Docler cégcsoport felajánlásaként. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még a tavalyi év végén, december 24-én bejegyezték a Megoldás Mozgalom nevű politikai pártot

– derül ki a Bíróság.hu adatbázisából. A MEMO rövidítéssel jelölt szerveződés elnöke Gattyán György, alelnökei pedig a Teqball két alapítója: Huszár Viktor és Borsányi Gábor, valamint Bajusz Krisztina ügyvéd. Emlékezetes, a milliárdos webfejlesztő novemberben több interjút is adott, melyekben arról beszélt, hogy 2022-ben elindulna az országgyűlési választásokon. Pártja nevét december 17-én árulta el az ATV-ben, amikor hivatalossá tette indulását is. Bár egyes baloldali médiatermékek ekkor megírták, nincs is bejegyezve a Megoldás Mozgalom, a bírósági weboldalról kiderül, hogy a létesítő okiratot már november elején megírták, így időben is helytállónak tűnnek Gattyán György nyilatkozatai. 

A pártot egyébként a milliárdos legnagyobb cége, a Docler Holding székházába jegyezték be, a X. kerületi Expo térre. A Bíróság.hu-n olvasható leírás szerint a Megoldás Mozgalom célja, hogy a magyar állampolgárok számára vonzó, a mai idők kihívásának megfelelő, kormányképes polgári alternatívát nyújtson, működésével ösztönözze a magyar állampolgárok nemzeti és kulturális identitásának megerősödését, politikai aktivitását. 

Bár Gattyán Györgyék a digitalizációval kampányolnak, pártjuknak nem adtak meg sem weblapot, sem e-mail-címet. 

Érdekesség továbbá, hogy az elnökség bármely két tagjának együttesen gyakorolható képviseleti joga van a szervezet nevében. 

Borítókép: Gattyán György (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.