Beszállt a választási kampányba az USA-ból vezérelt „Szabad” Európa

A magát függetlennek, objektívnek és pártatlannak valló Szabad Európa is beszállt a választási kampányba – derült ki a szerkesztőségünk birtokába jutott levélből. A dokumentum tartalma szerint az Egyesült Államokból vezérelt médium kiemelten elemzi az Nemzeti Együttműködés Rendszerérének (NER) elmúlt tízéves működését, valamint a 2022-es választásokig vezető utat is végigköveti.

2022. 01. 20. 16:26
Szabad Európa/Szabadság Rádió egyik technikai helyisége. München, 1980. Forrás: FORTEPAN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Politikai tartalmú podcastcsatornáit reklámozza a Szabad Európa, amely 27 év után 2020 szeptemberében multimédiás weboldal formájában tért vissza Magyarországra. Bár a Szabad Európa azt hangoztatja, hogy célja független, objektív és pártatlan tájékoztatást nyújtani Magyarországról, a lapunk birtokába jutott dokumentum teljesen másról tanúskodik. 

A levélben ugyanis több olyan hetente vagy kéthetente jelentkező  sorozatról is szó esik, amely kifejezetten a Nemzeti Együttműködés Rendszerérének (NER) elmúlt tízéves működését, és azokat a folyamatokat vesézi ki, amelyek az elmúlt évtizedben a magyar társadalmat alakították.

 A műsorban pedig szakértőket kérdeznek meg egyebek mellett a demográfiáról, a vezérelvű politikáról, az önkormányzatiságról, a külpolitikáról vagy a gazdaságról.

A Szabad Európa emellett a közelgő választási kampánynak, valamint az áprilisi országgyűlési választásoknak is külön sorozatot szentel. A kéthetente jelentkező Konstruktív bizalmatlanság című sorozatban a műsorvezető Vovesz Tibor Ruff Bálint ellenzéki kommunikációs szakemberrel a 2022-es választásokig vezető utat követi végig.

A tájékoztatás szerint az epizódok a választást megelőző időszak aktuális történéseihez és a napi eseményekhez kötődnek. 

Érdemes megjegyezni azt is, hogy a Szabad Európa immár multimédiás honlapként történő megjelenésekor a PestiSrácok arról számolt be, hogy az egykor rádióként működő médium visszatérésre az amerikai támogatók 750 ezer dollárt szántak, hazánkban pedig egy irodát is nyitottak.

Borítókép: Szabad Európa/Szabadság Rádió egyik technikai helyisége, 1980 München (Fotó forrása: Fortepan)

SZER 70. A Közi Horváth József Népfőiskola, a Magyarságkutató Intézet és a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum a Szabad Európa Rádió müncheni magyar adása elindulásának hetvenedik évfordulója alkalmából pályázatot hirdet Horváth János közgazdász, politikus, az Országgyűlés egykori korelnöke emlékére. A felhívás szerint „Csonka-Magyarország, az elszakított magyarság és az öt világrész magyarjai” közül bárki pályázat, aki már betöltötte a 18. életévét. A pályázók a következő témák közül választhatnak: 1956 – Magyarság és keresztényég ötvenhatban, Lengyel pápa a Vatikánban – II. János Pál pápa beiktatása, „Ruszkik, haza!” – Az utolsó szovjet katona is elhagyja Magyarországot. A pályázat fővédnöke Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere. A pályaművet és a jelentkezési lapot elektronikus úton 2022. február 28-ig az [email protected] címre kell beküldeni, az eredményhirdetésre pedig tavasszal kerül sor.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.