Dömötör Csaba: Erős február jön + videó

A miniszterelnöki kabinetiroda parlamenti államtitkára hivatalos Facebook-oldalára feltöltött videójában mutatta be azokat az intézkedéseket, amelyek februártól jelentősen segítik a gazdaságot és a magyar emberek megélhetését is.

Forrás: Facebook2022. 01. 29. 11:03
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sok olyan intézkedés lép életbe, amelyeket a gazdaság erősödése tesz lehetővé

– emelte ki Dömötör Csaba, aki ezután röviden felsorolta a leglényegesebb tudnivalókat.

 

Családi adó-visszatérítés

A gyermeket nevelő családok ebben a hónapban kapják vissza a 2021-ben befizetett jövedelemadójukat az átlagbér adószintjéig. 

Az államtitkár hozzáfűzte: ha mindkét szülőnek van bejelentett munkahelye, akkor mindketten visszakapják az adójukat. A postai kézbesítés már a hónap legelején megkezdődik, a banki átutalások pedig február közepéig érkeznek.

 

13. havi nyugdíj

Szintén februárban érkezik az első teljes 13. havi nyugdíj, a rendes nyugdíjjal együtt

– emelte ki a kormánypárti politikus

Hozzátette: a posta előre hozta a kézbesítést, így az már február 9-én indul, akik pedig bankszámlára kérték az összeget, azok február 11-én kapják majd meg.

 

Fiatalok adómentessége

Az év elejétől a 25 év alatti fiataloknak nem kell személyi jövedelemadót fizetniük. Februárban már meg is kapják az első adómentes fizetést. Egy fiatal munkavállalónak ez átlagosan havi 40 ezer forintos pluszt jelent. Nem kell kitölteni semmit, a munkáltatók ezt automatikusan érvényesítik.

Emelt minimálbér és szakmunkás-minimálbér

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára megjegyezte:

Más is érkezik februárban, az emelt minimálbér, és az emelt szakmunkás-minimálbér is. A kormányzás kezdetéhez képest ezek a bérek közel háromszorosukra nőttek. Ez azt is jelenti, hogy a minimálbér most már magasabb, mint az átlagbér volt a kormányzás kezdetén.

Élelmiszerárstop

A benzinárstop mellett az élelmiszerárstop is életbe lép február elsejétől. Ez hat alapvető élelmiszerre vonatkozik. Ezek ára nem lehet magasabb, mint az október közepi szint 

– tette hozzá Dömötör Csaba.

Az államtitkár Facebook-oldalára feltöltött videójában kiemelte, 

Olyan dolgok válnak kézzelfoghatóvá, amelyekért a magyar emberek és a magyar vállalatok sokat dolgoztak. 

Több millió ember kemény munkája kellett ahhoz, hogy 2021-ben a gazdaságunk Európa egyik legnagyobb növekedését mutassa fel. 

Az a célunk, hogy ennek eredményeit minden magyar család és minden generáció érezze a saját életében.

– zárta bejegyzését Dömötör Csaba.

Borítókép: Képernyőfelvétel (Fotó: Facebook.com/Dömötör Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.