Fegyveres szervezetre van szükség a migráció ellen

Szélesebb körben is bevonnák a polgárőrséget a határvédelembe – árulta el Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 01. 21. 20:10
null
Röszke 20210901 Polgárőrség határ Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Szükség van a tartós migrációs hullám kezelését folyamatos szolgálattal biztosító fegyveres szervezetre – jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán pénteken. Bakondi György azt mondta: a jelenleginél szélesebb körben, 

intézményesített formában tervezik bevonni a védekezésbe a polgárőrséget is. 

– Ennek tart az előkészítése – közölte. A Magyar Nemzet korábban már beszámolt azon polgárőrök tevékenységéről, akik jelenleg is részt vesznek a határkerítés védelmében. 

Hangsúlyozta, hogy a jelenleg 

a határon szolgáló rendőri erők a fokozott nyomást nem képesek ellensúlyozni, ezért az ország több pontjáról átvezényléssel küldik a határra a rendőröket. 

– Ez pedig mind a rendőrök családja, mind az ott elvégzendő feladatok szempontjából hátrányos – fűzte hozzá. 

Az illegális határátlépések száma és az embercsempészek ellen indított eljárások száma is több mint egy évvel ezelőtt. 

– Csütörtök estig már több mint 7900 illegális határátlépőt fogtak el, így vélhetően pénteken már a 8 ezret is elérte a számuk. Szintén csütörtök estig 79 büntetőeljárást indítottak embercsempészés miatt a magyar hatóságok – ismertette Bakondi György. 

A főtanácsadó kiemelte: 2015 óta folyamatosan migrációs nyomás alatt van a magyar határ. Sem a nemzetközi elemzők, sem a magyarországi információk alapján készült prognózisok nem jelzik azt, hogy pár hónapon belül véget érne a migrációs nyomás. – Fel kell készülni arra, hogy hosszú időn keresztül kell szolgálni a magyar emberek és Európa biztonságát – fogalmazott Bakondi György, megjegyezve: szeretnék, ha ebben az Európai Unió is partnere lenne Magyarországnak, anyagi és más támogatásban is. 

Orbán Viktor miniszterelnök ma reggeli rádióinterjújában már utalt arra, hogy a növekvő migrációs nyomás miatt több embert kell majd a határra vezényelni, ennek menedzselésére pedig szükség lehet új erők bevonására.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.