Kétnapos hajtóvadászat után elfogták a budapesti gyilkost

48 órán belül elfogták az emberölés elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit – írja a Bors.

Forrás: Bors2022. 01. 18. 18:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap este 9 óra körül a XVI. kerületi Centenáriumi lakótelepen szíven szúrtak egy férfit. 

A 39 éves sérültet a mentők életveszélyes sérüléssel kórházba vitték, ahol az orvosi ellátás ellenére is életét vesztette.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság hajtóvadászatot indított a tettes után, melynek eredményeként 48 órán belül, január 18-án elfogták az emberölés bűntett elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit. A gyanúsított elszámoltatása folyamatban van. 

A részletekről a BRFK a január 19-én sajtótájékoztató keretében számol be – írja a rendőrség a honlapján.

A felesége előtt csuklott össze a szíven szúrt családapa vasárnap este

Ahogy a Bors megírta az esetről: még szúrás után is családja felé igyekezett Nagy Sándor, az a családapa, akit egy késes fantom gyilkolt meg a budapesti XVI. kerületben. A 39 éves férfi azért kezdte követni későbbi gyilkosát, mert a maszkos elkövető gyanúsan ólálkodott a parkoló kocsik körül.

Egy csodálatos család életét törte ketté egy arctalan gyilkos. Nagy Sándor ugyanis éppen az erkélyén tekintgetett kifelé, amikor meglátott egy gyanús alakot, amint a parkoló kocsik között szaglászik.

– Kint dohányzott az erkélyen, amikor meglátta azt a terepszínű dzsekis férfit, aki nagyon gyanúsan viselkedett

– mesélte a Borsnak könnyes szemmel a férfi megtört felesége, Renáta.

– A mi kocsink is ott szokott parkolni, és a férjem mindig is ilyen volt: becsületes, segítőkész, így aztán lement, hogy kövesse az alakot

– mondta a szomorú asszony.

Egy idő után, amikor Sándor nem tért vissza a lakásba, Renáta rosszat sejtve férje után ment, akkor a férfi már véres ruhában tántorgott felé, a felesége előtt esett össze. A fantom, akit követett, ugyanis az utcasarkot elhagyva szíven szúrta a férfit.

– A sarok után szúrta meg, a férjem még saját lábán elindult visszafelé, és akkor esett össze, amikor már szemben voltam vele. Láttam, ahogy összecsuklik– idézte fel a borzalmas perceket elhaló hangon az asszony.

A mentők nemsokára kiérkeztek, és bevitték a kórházba a férjét, azonban Sándor az életmentő harc ellenére a kórházban életét vesztette, míg támadója elmenekült. 

A zsaruk másnap valóságos hajtóvadászatot indítottak a gyilkosa ellen, több rendőr háztömbtől háztömbig vizsgálta át a környéket. 

A család elmondta: egy kamerafelvételen látszik a gyilkos, a felvételt Sándor iskolás lánya is látta.

– Látszik, ahogy sétál a gyilkos, édesapám pedig megy utána. Nem futottak, hanem iramosan sétáltak– mondta Amina.

A család elmondta, hogy a férfi terepszínű dzsekit, sötét nadrágot viselt, 165-170 centi magas volt, de az arcát sajnos nem látták, azt ugyanis maszk és mélyen a szemébe húzott sapka fedte.

A környéken mindenki szerette és tisztelte a kőművesként dolgozó, becsületes és végtelenül tisztességes Sándort, a kétgyerekes családapa mindenkivel barátságos és segítőkész volt.

– Mindig segített, nem tudott volna elmenni egy autótolvaj mellett– fogalmazott Renáta, aki elárulta, két éve költöztek a környékre két lányukkal.

– Nagyon szerettük a környéket, és eddig semmi bajunk nem volt vele, soha egy rossz, hangos szót nem hallottunk még a háztömbben sem – mondta könnyes szemmel az összetört feleség.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Sándor száz métert sétált úgy, hogy szíven szúrták (Fotó: Bors)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.