Lebukott a PDSZ és a PSZ

Mindkét pedagógusszervezet sztrájkra buzdít, miközben Márki-Zay Péter mellett tettek hitet.

2022. 01. 26. 17:32
MÁRKI-ZAY Péter
Budapest, 2021. október 23. Márki-Zay Péter az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje beszédet mond az ellenzéki pártok Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott megemlékezésén, az Andrássy úton az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt Forrás: MTI

Mindkét pedagógusszervezet sztrájkra buzdít, miközben Márki-Zay Péter mellett tettek hitet.

– Célszerű, ha a sztrájkban résztvevők kék szalagot viselnek, és a sztrájk idejére transzparensek is készülnek 

– olvasható a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) és a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) közös dokumentumán, amely lapunk birtokába is eljutott. 

Mint ismert, Márki-Zay Péternek, a baloldal közös miniszterelnök-jelöltjének az ötlete a kék szalag viselése, elmondása szerint ezzel akarja felhívni a figyelmet az elszámoltatásra és a korrupció elleni küzdelemre. Most úgy tűnik, hogy a politikai akció már az iskolákba is beférkőzne a két pedagógusszervezetnek köszönhetően.

A PDSZ és a PSZ sztrájkbizottságának a felhívása

– Egyértelmű, hogy a január 31-ére tervezett pedagógussztrájk a baloldal kampányakciója – írta még kedden az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi). Mint fogalmaztak: közeledik a választás, a baloldal ismét kampányakciókra akarja felhasználni a pedagógusokat, és a pedagógus-szakszervezetek vezetői sajnálatos módon erre hajlandóak is a gyermekek és szülők kárára. – A három hónapja zajló sztrájktárgyalások előtt „Gyurcsánynéval egyeztettek”, és nem a megegyezés, hanem a politikai hangulatkeltés a céljuk – tették hozzá.

Az egész ügy onnan indult el, hogy figyelmeztető sztrájkot hirdetett még decemberben január 31-ére a PSZ és a PDSZ, miután közös sztrájkbizottságuk tárgyalt a kormány képviselőjével. A két szakszervezet azt ígérte, hogy ha az akció nem vezet eredményre, akkor március 16-án megismétlik azt.

Egyébként nem először folytat alig leplezett politikai indíttatású kampányt a magyar oktatásügy, a kormány és annak különböző intézményei ellen a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ). Már az is árulkodó, hogy korábban a gyermekvédelmi népszavazást is támadták, amivel szerintük lejáratják a referendum intézményét.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.