Sírva vallotta be a kőműves, hogy megölte a családapát

Alig több mint egy nap alatt azonosították és elfogták a nyomozók azt a 39 éves kőművest, aki a XVI. kerületben leszúrt egy szintén 39 éves családapát. Az áldozattá vált férfi és gyilkosa egyaránt kárpátaljai születésű magyar állampolgár. Mindketten kőművesek voltak, de nem ismerték egymást.

2022. 01. 19. 13:42
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Véreb módjára jártuk az utcákat – fogalmazott ma Budapest főkapitányának bűnügyi helyettese, Pál Adrián ezredes, amikor beszámolt a XVI. kerületi halálos végű szurkálás feltételezett tettesének elfogásáról, a nyomozás részleteiről, az életvédelmi nyomozók 38 órán át tartó hajszájáról.

Vasárnap egy családapa, N. Sándor megpróbált feltartóztatni egy tolvajt, aki kést rántott és végzett a 39 éves férfival. 

A gyilkosság a XVI. kerület csendes részén, a Futórózsa utcában, egy lakótelepen történt. Az áldozat négy éve Kárpátaljáról költözött ide feleségével és két lányával együtt. Hátborzongató egyezés, hogy az apa gyilkosa ugyancsak Kárpátaljáról érkezett, ugyanott és azonos évben született, ahol és amikor N. Sándor, mindketten kőművesek voltak, ám nem ismerték egymást.

Pál Adrián elmondta: 

a rendőrséget egy járókelő értesítette, miután rátalált a vérző sértettre, aki csak annyit tudott mondani, „betörőt fogtam, megszúrtak”. 

A mentők kiérkezésekor a férfi már sokkos állapotban volt, kérdésekre nem tudott válaszolni. Állapotát stabilizálták, majd elindultak vele a kórházba, ám útközben összeomlott a keringése és újra kellett éleszteni, a kórházban pedig életét vesztette.

 

A rendelkezésre álló adatok szerint a későbbi áldozat az erkélyéről vette észre a környéken gyanúsan ólálkodó férfit, utána ment, hogy megállítsa, mire az ismeretlen szíven szúrta. A mentők és az orvosok hiába küzdöttek életéért, már nem lehetett megmenteni. 

A BRFK-n húszfős külön csoport alakult és a nyomozók házról házra járták az utcákat, rögzítve minden nyomot, összegyűjtve a legapróbb információmorzsákat, meghallgatva minden lehetséges tanút. A széles körű adatgyűjtés eredményeként a bűncselekménytől számított 38. órában XVI. kerületi tartózkodási helyén elfogták a feltételezett elkövetőt, a másik 39 éves férfit.

Lapunk úgy tudja, hogy az utcai térfigyelő kamerák rögzítették, amikor N. utána ment későbbi gyilkosának. A videófelvételeket kikockázva használható fotót nyertek a támadóról, amivel körbejárták a környék összes lakóját. Többen is felismerték a támadót.

A gyanúsított kihallgatásakor 

sírva ismerte be a bűncselekmény elkövetését, és azt is megmutatta a nyomozóknak, hogy hol rejtette el a gyilkossághoz használt, majd elmosott kést egy kerítés oszlopában.

A rendőrök lefoglalták az elkövetéskor viselt ruhákat is, kivéve a kabátot, amit a férfi kidobott, a szemetest pedig azóta kiürítették. A férfit megalapozottan gyanúsítják emberöléssel, jelezték az ügyészségnek, indítványozzák a letartóztatását.

Borítókép: A gyilkost visszavitték a helyszínre a nyomozók (Fotó: BRFK)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.