A világ legjobb fiatal egyetemei közé választották az Óbudai Egyetemet

Az egyetem a közép-európai régió egyik legjelentősebb műszaki felsőoktatási intézményévé vált.

Munkatársunktól
2022. 02. 17. 12:00
null
Fotó: DURBAK Forrás: Óbudai Egyetem
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Óbudai Egyetem a legjobb magyar felsőoktatási intézményként szerepel az Times Higher Education (THE) fiatal egyetemeket rangsoroló listájában 

– olvasható az intézmény honlapján. 

A THE ragsorában – ami a világ legjobb, ötvenéves vagy annál fiatalabb egyetemeit sorolja fel – az Óbuda Egyetem a 301–350 intervallumba került. 

A siker azért is kiemelkedő, mert a tavalyi rangsor 475 intézménye között még nem is szerepelt, a 2022-es rangsor 539 egyeteme között azonban már helyet kapott a közép-európai régióban egy cseh, egy lengyel, egy horvát és egy szerb mellett.

Az összehasonlítás ugyanúgy 13 teljesítménymutatóra épült, mint az „idősebb” egyetemeknél, de itt kisebb hangsúlyt kapott a hírnév. Az egyetemeket egységesen az oktatás, a kutatás, a tudásátadás és a nemzetközi kitekintés alapján értékelték. 

A THE tavaly októberben közzétett nemzetközi tárgyterületi ranglistáján – amelynek élén az angol University of Oxford végzett – informatikai területen az Óbudai Egyetem Magyarország első számú egyetemeként szerepel az 501–600 közötti tartományban, míg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Debreceni Egyetem a 601–800 közötti intervallumban, a Szegedi Tudományegyetem pedig a 801+ feletti kategóriában kapott helyet. 

Borítókép: Óbudai Egyetem (Fotó: Durbák)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.