Márki-Zay Péter magyar katonákat küldene Ukrajnába

A szokásos vasárnap esti Facebookos élő bejelentkezése helyett Márki-Zay Péter most Gulyás Márton műsorában beszélt, amelyben kiderült: a hódmezővásárhelyi polgármester katonákat is küldene Ukrajnába, ha a NATO úgy döntene. Az infláció letörése kapcsán a baloldal miniszterelnök-jelöltje kifejtette, hatalomra kerülésük esetén Surányi elképzelései alapján leállítanák a nagy kormányzati beruházásokat, s emiatt csupán egy százalék körüli GDP-növekedéssel számolnának a következő évben.

Magyar Nemzet
2022. 02. 13. 21:19
null
20211017 Budapest Márki-Zay Péter (képen), Hódmezővásárhely polgármesterének, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltjének előválasztás eredményvárója az Anker közben. Fotó: Mirkó István MI Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szokásos vasárnap esti Facebookos élő bejelentkezése helyett Márki-Zay Péter most az általa meleg kommunistának titulált Gulyás Márton Partizán című műsorában beszélt. Gulyás az orosz–ukrán konfliktusról is kérdezte a baloldal miniszterelnök-jelöltjét, amelyre Márki-Zay kifejtette, tart attól, hogy kirobbanhat a háború Ukrajna és Oroszország között, majd arról értekezett: 

ő akár magyar katonákat is küldene Ukrajnába, ha a NATO úgy döntene.

Kérdésre azt is kijelentette, támogatná Ukrajna felvételét a NATO-ba. 

A számokkal hadilábon áll a baloldal

Márki Zay szerint a szivárványkoalíció rendelkezik szakpolitikai elképzelésekkel is, de konkrét számokkal nem tudott előállni, mert állítása szerint jelenleg is vitatkoznak bizonyos kérdéseken. Mint részletezte: a számokkal a baloldalon az a Surányi György foglalkozik, akire korábban Gyurcsány azt mondta: mikor számolni kell, akkor elfogy a tudomány nála. Az infláció letörése kapcsán Márki-Zay kijelentette, hatalomra kerülésük esetén Surányi elképzelései alapján 

leállítanák a nagy kormányzati beruházásokat, s emiatt csupán egy százalék körüli GDP-növekedéssel számolnának a következő évben. 

Márki-Zay azt is mondta, hogy a rendőröknél, pedagógusoknál és az egészségügyi dolgozóknál „addig kell emelni a béreket, amíg az elvándorlás meg nem áll”. A hódmezővásárhelyi polgármester itt sem tudott mondani konkrét számot, és azt se tudta megmondani, miből tervezi ezeket fedezni. 

Surányi György, Király Júlia és Bod Péter Ákos: többen dolgoznak ezen. Ők egy komplex modellezéssel számolják ki, mi az, amit a költségvetés el tud bírni

– zárta rövidre Gulyás kérdését Márki-Zay.

Még mindig nincs közös lista

A műsorban szóba került a közös lista is, amely még mindig nincs kész, a törvényi határidő – február 26-a – pedig vészesen közeleg. Márki-Zay kérdésre kifejtette: nem érez személyes felelősséget abban, hogy még nem áll készen az ellenzék közös listája – pedig azt legkésőbb januárra ígérték. Márki-Zay elmondta: még ma este is dolgozni fog ezen, a stúdióból is egy ilyen témájú megbeszélésre fog menni. „Én mindent, amit lehetett, megtettem. A bármilyen jogos kéréseimet is elengedtem” – tette hozzá. „Egyedül a három romához ragaszkodtam, az nincs még leütve, de úgy gondolom, meglesz” – tájékoztatott Márki-Zay.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.