Márki-Zay kampányfőnöke elismerte, vannak tárgyalások Ukrajna és a baloldal között

Zaránd Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltjének kampányfőnöke reagált Szijjártó Péter azon kijelentésére, miszerint egyértelmű megállapodás született a magyar baloldal és Ukrajna vezetése között, ami Magyarország biztonságát és ellátását is veszélyezteti. Márki-Zay Péter kampányfőnöke a Telexnek a háttértárgyalások létezését elismerte, de véleménye szerint ez nem jelent biztonsági kockázatot a magyar embereknek – olvasható a Híradó.hu cikkében.

Forrás: Híradó.hu2022. 03. 29. 17:40
null
20220316 Dunakeszi Márki-Zay Péter, az ellenzéki párt közös miniszterelnök-jelöltje lakossági fórumot tart. Fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zaránd Péter szerint Márki-Zay Péter Twitter-posztja, ahogyan semmilyen háttértárgyalása sem jelent biztonsági kockázatot a magyar embereknek.

Az ügy előzménye, hogy Márki-Zay Péter nemrég a Twitter-oldalán biztosította arról az ukrán elnököt, hogy mellette áll, és már nagyon várja, hogy hamarosan személyesen is találkozzanak.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn nyilatkozatot tett, hogy egyre több helyről lehet visszahallani a nemzetközi politikai életben, hogy a magyar baloldal a világ több pontján is megígérte azt, hogy ha adott esetben kormányra kerül, akkor azonnal átengedi a fegyverszállítmányokat Magyarország területén, azonnal elkezdi a fegyverszállításokat Ukrajnába és azonnal bevezeti a szankciókat az Oroszországból irányuló energiaszállításokra.

Kedden a külgazdasági és külügyminiszter már arról számolt be, hogy a baloldal miniszterelnök-jelöltje megegyezett Ukrajna elnökével.

Ha Magyarországon a baloldal kormányozna, akkor azonnal megszavazná a gáz- és olajszállításra vonatkozó szankciókat. És hogyha a baloldal kormányozna, akkor azonnal megkezdené a fegyverszállításokat is Ukrajnába

 – jelentette ki Szijjártó Péter.

A külügyminiszter nyomatékosította, hogy a megegyezés létrejött, és ez Márki-Zay Twitter-üzenetéből, amelyet Ukrajna elnökének küldött, világosan látszik. Hozzátette, hogy amennyiben a baloldal nyerne, ha ők kormányoznának, akkor azonnal megkezdenék a fegyverek szállítását, de a gáz- és olajszállításra vonatkozó szankciókat is megszavaznák. Ez rendkívüli veszéllyel járna Magyarországra nézve. Április 3-án világos döntés előtt állunk. Világos döntés előtt áll Magyarország, minden magyar ember.

Az ügy kapcsán Zaránd Péter, Márki-Zay kampányfőnöke reagált a Telexnek, és a válaszával nem oszlatta el a felmerülő kérdéseket. Mint fogalmazott:

Márki-Zay Péter Twitter-posztja, ahogyan semmilyen háttértárgyalása sem jelent biztonsági kockázatot a magyar emberek számára.

A válaszból tehát kiderül, hogy a baloldal folytat háttértárgyalásokat az ukrán vezetéssel, azonban ezek tartalmáról eddig nem jelent meg nyilvános információ.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.