Márki-Zay Péter mentegette az antiszemita botrányba keveredő Z. Kárpát Dánielt

A baloldal közös miniszterelnök-jelöltje szerint a Jobbikban nincsenek nácik és fasiszták.

2022. 03. 13. 15:02
null
Budapest, budafok. Máky-Zay Péter Kampánygyűlés. Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A rossz minőségű felvételből, abból a mosolyból nekem úgy tűnik, hogy az nem egy valódi környezet, de természetesen a Jobbik már kiadott erről egy közleményt, amiben mindenkit megnyugtattak, hogy semmiféle antiszemitizmus nincs Z. Kárpát Dánielben 

– így mentegette a ma délutáni, élő Facebook-bejelentkezésében (az ominózus részlet 48:35-től hallható) Márki-Zay Péter, a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje az antiszemita botrányba keveredett Z. Kárpát Dánielt, a Jobbik alelnökét. Hódmezővásárhely polgármestere hozzátette: kíváncsi a felvétel körülményeire.

Mint ahogy azt lapunk is megírta, a Jewish Voice amerikai újság Régi Jobbik, új palackban című írásában antiszemita kijelentéseket tevő politikusok, nevezetesen Z. Kárpát Dániel és társai pártban betöltött vezető szerepéről írt. Ahogy fogalmaztak, amíg olyan náci karlendítést végző és antiszemita kijelentéseket tevő politikusok, mint Z. Kárpát Dániel vannak a pártban, addig a Jobbikban jelen van az antiszemita gondolkodás.

Márki-Zay Péter arról is beszélt, hogy szerinte továbbra sincsenek a Jobbikban nácik és fasiszták, majd kijelentette, hogy az ilyen nézeteket vallókat a Fidesz soraiban kellene keresni.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.