Izrael államfője is gratulált Novák Katalinnak

Jichák Herzog szerdai Twitter-bejegyzésében gratulált a köztársasági elnöki pozícióhoz.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 05. 11. 16:10
null
2022.03.31. Budapest Novák Katalin Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Magyarország megbízható szövetségese Izraelnek, valamint Magyarországon él az egyik legnagyobb zsidó közösség Európában, ezért is fontos a szövetség mélyítése – emelte ki levelében Jichák Herzog izraeli államfő, majd látogatásra is invitálta országába az újdonsült magyar köztársasági elnököt.

Novák Katalin Facebook-posztjában osztotta meg az angol nyelvű levelet, majd megköszönte a méltató szavakat.

– Reméljük a szorosabb együttműködést az elkövetkező időkben, Magyarországra biztosan számíthat Izrael, akárcsak a Magyarországon élő zsidó közösségek – jegyezte meg Novák Katalin köszönőbejegyzésében.

Eddig hivatalosan Orbán Viktor miniszterelnök, Anthony Blinken amerikai külügyminiszter és Hszi Csin-ping kínai elnök gratulált Novák Katalin pozíciójához.

„Ön történelmet írt, és biztos vagyok benne, hogy partnerségünk eredményeket fog elérni az elkövetkező években. Alig várom, hogy együtt dolgozhassunk közös értékeink előmozdítása és szövetségesi egységünk megerősítése érdekében” – írta szintén Twitteren Anthony Blinken.

„Fontos szempont a magyar–kínai kapcsolatok mélyítése, de már jelenleg is remek együttműködés több területen, valamint nemzetközi és régiós téren is” – szögezte le a kínai elnök, aki a CGTN kínai állami médiumon keresztül gratulált.

Borítókép: Novák Katalin (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.