Megpofozta V. Péter Fekete-Győr Andrást, vádat emeltek ellene + videó

Nem várt részlet tette emlékezetessé Fekete-Győr András lemondását a Momentum elnöki tisztségéről. A Széll Kálmán téri sajtótájékoztatóján egy 48 éves férfi felpofozott egy sor momentumost, majd a leköszönő elnök is kapott egy pofont. Most vádat emeltek a pofozkodó ellen.

2022. 05. 04. 10:32
Fekete-Gyõr András
Budapest, 2018. április 4. Fekete-Gyõr András, a Momentum elnöke a Válasszunk! 2018 (V18) fórumán a budapesti Benczúr szállodában 2018. április 4-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felpofozta V. Péter a Momentum vezérkarát, köztül Fekete-Győr Andrást, aki a Széll Kálmán téren tartott sajtótájékoztatón éppen leköszönt a baloldali párt elnöki posztjáról. A Fővárosi Főügyészség ma közölte: vádat emeltek a pofozkodó ellen.

A 48 éves férfi tavaly októberben az egyik párt által megrendezett sajtótájékoztatón hangosan szitkozódott, majd több politikust is – köztük a párt leköszönő elnökét – megpofozott.

A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint 2021. október 11-én délután az egyik párt a II. kerület, Széll Kálmán térnél sajtótájékoztatót tartott. A vádlott a sajtótájékoztatót többször is kiabálással, illetve hangos szidalmazással zavarta meg. Amikor a párt egyik elnökségi tagja felszólította, hogy ne zavarja a rendezvényt, a vádlott válaszul megpróbálta megütni a politikust, aki azonban maga elé emelte a karját, ezzel az ütést elhárította. Ezt látva, a párt sajtóreferense is felszólította a vádlottat, hogy fejezze be ezt a viselkedést, amire a vádlott tenyérrel megütötte őt. Később a vádlott – továbbra is szitkozódva – még felrúgott egy mikrofonállványt is, majd ezután kis időre elhagyta a helyszínt. 

Amikor befejeződött a sajtótájékoztató, a vádlott visszament a rendezvény helyszínére, és a párt elnöki tisztségéről leköszöntő politikust arcon ütötte.A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a 48 éves férfit garázdasággal vádolja, és vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság 

az ügyben tárgyalás mellőzésével hozzon érdemi döntést, így a vádlottal szemben büntetővégzéssel, közérdekű munka büntetést szabjon ki.

Tavaly október 11-én a Momentum tartott sajtótájékoztatót (lásd a videót, a legvégén jelenik meg a támadó) a Széll Kálmán téren, Fekete-Győr András és Orosz Anna közösen jelentették be: a párt tisztújításáig utóbbi látja el az ügyvezető elnöki feladatokat, mivel előbbi lemondott, azután, hogy az ellenzéki miniszterelnök-jelölti előválasztás első fordulójában az utolsó helyen végzett. A Momentum új elnökévé végül Donáth Annát választották.

Borítókép: Fekete-Győr Andrást is felpofozta a vádlott (MTI Fotó: Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.