Bakondi: Több mint a duplájára nőtt az illegális bevándorlók száma a déli határon

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója kiemelte: az érkezők zöme továbbra is fiatal férfi.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 06. 22. 20:30
BAKONDI György
Hercegszántó, 2021. november 12. A Miniszterelnöki Kabinetiroda által közreadott képen Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági fõtanácsadója beszél Hercegszántón, a határátkelõhely közelében tartott sajtótájékoztatón 2021. november 12-én. MTI/Miniszterelnöki Kabinetiroda/Vadnai Szabolcs Fotó: Miniszterelnöki Kabinetiroda/Vadnai Szabolcs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint a duplájára nőtt az illegális bevándorlók száma a déli határon, ahol az idén eddig százezernél is több migránst fogtak el a magyar határőrizeti szervek

– közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerdán az M1 aktuális csatornán.

Bakondi György azt mondta: sokan menekülnek Afganisztánból, újabban Indiából, Pakisztánból és Afrikából is. Az érkezők zöme továbbra is fiatal férfi, akik nagy csoportokban próbálnak átjutni a magyar határon. 

A belbiztonsági főtanácsadó összesítése szerint eddig 230 alkalommal támadtak rá migránsok a magyar rendőrökre és katonákra, gyakran megrongálják a határkerítést és annak műszaki berendezéseit, továbbá volt, akinél lőfegyvert is láttak.

Kitért arra is, hogy a magyar migrációs politika 2015 óta nem változott. Idén eddig meghaladta a 101 ezret a déli határnál feltartóztatott migránsok száma, ez több mint kétszerese a tavalyinak – ismertette. Közölte azt is, hogy a magyar kormány figyelemmel kíséri az észak-afrikai térségnek az ukrajnai háború miatt akadozó ellátását, amely komoly éhínséghez és újabb migrációs hullámhoz vezethet.

Bakondi György egyúttal jelezte: Magyarország felajánlotta segítségét Ukrajnának abban, hogy az Észak-Afrikába irányuló búzaszállítmányokat magyar területen keresztül juttassák célba.

Borítókép: A Miniszterelnöki Kabinetiroda által közreadott képen Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója beszél Hercegszántón, a határátkelőhely közelében tartott sajtótájékoztatón 2021. november 12-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Kabinetiroda/Vadnai Szabolcs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.