Idén Komáromban adják majd át az Év polgármestere díjat

A díjazottakat a lakosság választja ki, szavazni július 11-től lehet a rendezvény honlapján.

2022. 06. 23. 12:00
null
20211005_A Szépművészeti Múzeum kiállításával nyílik meg a teljes körűen felújított és kibővített komáromi Csillagerőd. A Liget Budapest Projekt keretében megvalósult beruházással egy új, több mint 7000 négyzetméteres kulturális központ jött létre, Fotó: Markovics Gábor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szeptember 23-án, pénteken Komáromban tartják idén az egyik legnagyobb hagyománnyal bíró önkormányzati rendezvényt, a 27. Városi polgármesterek randevúját

– ezt jelentette be csütörtökön a komáromi városházán tartott sajtótájékoztatón Molnár Attila, a város polgármestere. Az esemény 11 órakor kezdődik majd a felújított Csillagerődben, a rendezvény fővédnöke Pintér Sándor belügyminiszter, míg a főszónoka Dukai Miklós önkormányzati államtitkár lesz.

A szeptember 23-i eseményen átadják majd a Szféra által alapított Év polgármestere, Év alpolgármestere és Év jegyzője díjakat, amelyeket azok a városvezetők kapnak, akik a polgárok szavazatai alapján leginkább kiérdemlik a lakosság megbecsülését. A díj Szász Endre linómetszete.

Szavazni kizárólag a rendezvény honlapján (www.szferaeuropa.hu) lehet 2022. július 11-től augusztus 15-én éjfélig. Egy e-mail-címről egy szavazatot lehet leadni.

A 27. Városi polgármesterek randevújának otthont adó Komárom az elmúlt esztendőkben az egyik legdinamikusabban fejlődő magyar ipari övezetet teremtette meg több száz milliárd forint értékű beruházással. Tavaly adták át az új Duna-hidat, ami jelentősen megkönnyíti a közlekedést hazánk és Szlovákia között.

A rendezvény helyszíne, a nemrég felújított Csillagerőd 2021 ősz óta a Liget Budapest Projekt részeként hétezer négyzetméteres, Európában egyedülálló kulturális központ, és a Szépművészeti Múzeum gipszgyűjteményének több száz jeles alkotásával várja a látogatókat.

A városvezetők évente megrendezett találkozóját a Szféra 1995 óta tartja meg, 2020-ben az esemény a pandémia miatt elmaradt. Az elmúlt 27 évben polgármesterek, alpolgármesterek és jegyzők randevúztak már Veszprémben, Szolnokon, Vácott, Kiskunfélegyházán, Szekszárdon, Szegeden, Hévízen, Budapesten, Szarvason, Gyöngyösön, Hajdúböszörményben, Kecskeméten, Pécsen, Zalaegerszegen, Szombathelyen, Debrecenben, Szolnokon, Tihanyban, Békéscsabán, Budapesten, Pécsen, Szerencsen, Balatonfüreden, Hajdúszoboszlón, Velencén és Szarvason is.

Borítókép: A komáromi Csillagerőd (Fotó: Markovics Gábor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.