Enyhülni látszik a kánikula

Fronthatásoktól sem kell tartanunk.

Forrás: Met.hu, Koponyeg.hu2022. 07. 06. 7:33
null
Budapest, 2022. június 22. Kutyáját sétáltató nõ a fõváros VIII. kerületében a Mikszáth Kálmán téren. A hely a 19. században névtelen volt, 1900-ban Reviczky térnek hívták, majd Mikszáth Kálmán író, újságíró, szerkesztõ, országgyûlési képviselõ, a Magyar Tudományos Akadémia levelezõ tagja, a Kisfaludy Társaság és a Petõfi Társaság rendes tagja, a Budapesti Egyetem tiszteletbeli bölcsészdoktora halála után - mivel élete utolsó éveiben az 1. számú házban lakott - 1911-ben kapta mai nevét. Háttérben a Szentkirályi utca. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Napos idő várható a keleti megyékben több, másutt kevesebb felhővel. A keleti országrészben elszórtan, az Alpokalján néhol alakulhat ki zápor, zivatar, másutt csapadék nem valószínű. Az északi, északnyugati szél a Dunántúlon, a Duna vonalában és az Észak-Alföldön időnként megerősödik – olvasható a Met.hu előrejelzésében.

A hőmérséklet délután 25 és 31, késő este 20, 26 fok között alakul.

Forrás: Időkép, OMSZ

Orvosmeteorológia

A frontra érzékenyek kissé fellélegezhetnek, jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani. A szórványosan előforduló záporok, zivatarok környezetében fülledtté válhat a levegő, mely leginkább a légzőszervi és szív-érrendszeri betegségben szenvedőket viselheti meg. Erős lesz az UV-sugárzás, ezért gondoskodjon a bőr és szem védelméről. A meleg idő miatt a szervezet folyadékigénye is megnő, ezért a nap folyamán ennek pótlására is érdemes odafigyelni – írja a Köpönyeg.hu.

Borítókép: Kutyáját sétáltató nő a főváros VIII. kerületében a Mikszáth Kálmán téren (Fotó: MTVA/Róka László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.