Fidesz-győzelem Budafokon: Krieger Krisztina baloldali mandátumot hódított el

A Fidesz–KDNP jelöltje nyert az ellenzék jelöltjével szemben.

2022. 07. 31. 20:24
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb baloldali mandátumot hódítottak el a kormánypártok– közölte Németh Zsolt fideszes országgyűlési képviselő a közösségi oldalán.

A főváros XXII. kerületében, a 6. egyéni választókerületben lemondott önkormányzati képviselőségéről a momentumos Tóth Endre, aki parlamenti mandátumot szerzett, ezért tartottak vasárnap időközi választást.

Két jelölt indult, Krieger Krisztina Kapitány Alexandrát, a Momentum–DK–MSZP–Párbeszéd–LMP–Jobbik jelöltjét győzte le.

Más városokban is időközi választásokat tartottak vasárnap: Salgó Ivett független jelölt nyerte az időközi polgármester-választást a Tolna megyei Mőcsényben. A Nemzeti Választási Iroda honlapján olvasható információk szerint a győztes 104, szintén független vetélytársa, Sziebl Tamás 87 érvényes szavazatot kapott.

A Nógrád megyei Cserháthalápon a korábbi polgármester lemondása miatt kellett időközi választást tartani, itt a tisztségért két jelölt indult: egy függetlenként, egy pedig a Mi Hazánk Mozgalom színeiben; utóbbi, Dócsné Sávolyi Henriett nyerte a választást. A névjegyzékben 302-en szerepelnek.

Borítókép: A Budafokon győztes kormánypárti jelölt (Fotó: facebook/kriegerkrisztina)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.