A nemzetbiztonsági bizottság elé kerülhet a kampánypénzbotrány

Kocsis Máté szerint az elmúlt harminc év egyik legdurvább ilyen típusú politikai botrányával állunk szemben.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 09. 22. 17:16
null
20220806 Budapest Tüntetést szervezett a Demokráciát, Jogállamot, Kormányváltást elnevezésű civil csoportosulás Fotó: Mirkó István (MI) Magyar Nemzet képen: képen: Márki-Zay Péter Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke, Hódmezővásárhely polgármestere Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A kormánypártok frakcióvezetői kezdeményezni fogják, hogy az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága tekintse át a baloldali pártok külföldi kampánytámogatásának ügyét – közölte Kocsis Máté a kormánypártok közös frakcióülésének szünetében tartott sajtótájékoztatón csütörtökön Balatonalmádiban.

 

– Az elmúlt harminc évben nem volt példa arra, amit a baloldal miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter óvatlanul vagy szándékosan tett, és teljesen nyilvánvalóan beismerte a közvélemény előtt, hogy a kampányához több milliárd forint támogatás érkezett külföldről 

 

– fogalmazott a Fidesz frakcióvezetője. Szerinte az elmúlt harminc év egyik legdurvább ilyen típusú politikai botrányával állunk szemben. Kocsis Máté jelezte: törvény tiltja, hogy a pártok külföldről fogadjanak el támogatásokat.

Mint ismert, Márki-Zay Péter, a baloldal bukott miniszterelnöke maga ismerte be, hogy százmilliók érkezhettek az országgyűlési választás kampányában a mozgalmához. Ráadásul Hódmezővásárhely polgármestere arról is vallott, hogy a támogatás egy Action for Democracy nevű amerikai alapítványtól érkezett, ami közvetlenül a magyar választás előtt jött létre és még a választási kampány után is kapott pénzt a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) a Soros Györgyhöz köthető szervezettől. Márki-Zay érvelése szerint az MMM nem párt, ezért a szervezet nyugodtan elfogadhat külföldről érkező támogatásokat.

Ahogy arról lapunk beszámolt, a Fidesz frakcióvezetője a kormánypártok kihelyezett frakcióülése közben tartott sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a Fidesz és a KDNP frakciói arra kérték a kormányt, hogy indítson nemzeti konzultációt az energiaszankciók kérdésében.

Borítókép: Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke, Hódmezővásárhely polgármestere (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.