Hornung Ágnes: A család a nemzet alapja

Az államtitkár szerint a nemzet jövője a családokban rejlik, amennyire a családok erősek, annyira erős a nemzet is.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 09. 03. 13:39
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány hisz abban, hogy a család a nemzet alapja, legfőbb erőforrása, ennek szellemében dolgozik – jelentette ki Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára az Országházban a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének (KCSSZ) hagyományos családi napján, amit a Miniszterelnökség támogatásával rendeztek meg a 2022 – A cselekvő nemzet éve elnevezésű kezdeményezés részekét.
Hornung Ágnes szerint a nemzet jövője a családokban rejlik, amennyire a családok erősek, annyira erős a nemzet is. Úgy fogalmazott, a magyar jövő a gyerekek kezében van.
Az államtitkár megköszönte a KCSSZ-nek, hogy pótolhatatlan, áldozatos munkát végez a családok érdekében. 

Kiemelte, hogy a családi napon jó gyakorlatokat tudnak cserélni, meg tudnak osztani egymással tapasztalatokat, a gyerekek pedig élményekkel gazdagodhatnak.

Hornung Ágnes az örömét fejezte ki azért, amiért a Kárpát-medencei családok két év kényszerszünet után újra találkozhatnak egymással.
Márton Zsuzsanna, a KCSSZ elnöke kiemelte, hogy óriási megtiszteltetésnek tartja, hogy már kilencedik alkalommal gyűlnek össze az Országházban. Felidézte, legutóbb 2020-ban tartották meg a találkozójukat, az elmúlt években a koronavírus-járvány miatt erre nem volt lehetőség. 

Arra hívta fel a figyelmet, hogy a magyar állam a határon kívüli magyarokért is felelősséget vállal. Szerencséseknek mondta őket, hogy hozzájuthattak egyebek mellett a családtámogatásokhoz és a vállalkozásfejlesztési támogatásokhoz, továbbá részt vehettek a nemzeti összetartozást segítő kirándulásokon.

Márton Zsuzsanna megköszönte a kormánynak a béke melletti kiállását. A KCSSZ elnöke úgy vélekedett, hogy az emberi, keresztényi, nemzeti értékek minden nehézségen átsegíthetnek.
A családi nap megnyitója után konferencia kezdődött A cselekvő nemzetet formáló önkéntesség címmel, ahol elsőként Petneházy Attila korábbi fideszes országgyűlési képviselő szólalt fel.

Borítókép: Kárpát-medencei családi nap az Országházban (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.