Minden ellenzéki párt képviseltette magát a pedagógustüntetésen + videó

A szerdai pedagógustüntetésen valamennyi ellenzéki párt jelen volt. Abban azonban nincsen egyetértés a politikusok között, hogy szét lehet-e választani a politikus és a magánember szerepét.

Magyar Nemzet
2022. 10. 05. 21:54
null
A képek az Attila úton készültek Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Barkóczi Balázs, a DK árnyék oktatási minisztere újságírói kérdésre válaszolva arról beszélt a szerdai tüntetésen, hogy megalakult Dobrev Klára árnyékkormánya, hogy alternatívát tudjanak mutatni az embereknek.

Az ellenzéki politikusok között azonban megoszlik az a vélemény, hogy jó-e, ha a politika rátelepül a hasonló megmozdulásokra. Csárdi Antal, az LMP országgyűlési képviselője szerint például jogos az a kritika, hogy egy politikus nem tud magánemberként megjelenni az ilyen eseményeken. A párbeszédes Tordai Bence viszont egyértelműen politikai ügynek tekinti az oktatást, így szerinte a politikusoknak kötelessége felvonulni. Jámbor András szerint sem lehet szétválasztani a politikus és a magánember szerepét.

Ezzel viszont gyökeresen ellentétes álláspontot fogalmazott meg a tüntetésen szintén részt vevő szocialista Komjáthi Imre, aki azt hangsúlyozta, hogy családapaként demonstrál, és a különböző szerepeket igenis szét kell választani.

Borítókép: Mai felvétel a pedagógustüntetésről (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.