Több mint ezer illegális bevándorlóval szemben intézkedtek a magyar rendőrök

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 679 határsértőt tartóztattak fel és 405 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Forrás: Police.hu2022. 10. 30. 7:17
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, algériai, indiai, iraki, líbiai, marokkói, pakisztáni, szenegáli, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. 

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz – írja a Police.hu.

Tegnap Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 5 esetben 136 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén tegnap embercsempészés miatt 4 esetben indult büntetőeljárás.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján a rendőrök Rétság területén ellenőriztek egy bolgár állampolgárt, egy francia rendszámú tehergépkocsi vezetőjét. 

 

A gépkocsi rakterében 14, magát szíriai állampolgárnak valló férfi tartózkodott.

 

A járőrök Óbaroknál ellenőriztek román rendszámú személygépkocsit, mely az út szélén várakozott. A kamerafelvételek ellenőrzésekor megállapították, hogy a jármű vezetője és utasai kiszállnak, majd egy másik autó felveszi a sofőrt, az utasok pedig gyalogosan távoztak. A személyek felkutatása során 2 román állampolgárt igazoltattak és állítottak elő  embercsempészés miatt. A migránsok felkutatása nem vezetett eredményre.

Domaszéken a járőrök ellenőriztek egy lengyel rendszámú mikrobuszt, amelyet egy bolgár férfi vezetett. A jármű utasterében 11 fő, magát indiai állampolgárnak valló férfit találtak.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.